Piling-maska za ruke

piling maska

Sastojci

  • 2 žlice riže
  • 2 žlice zobenih pahuljica
  • 1 žlica suhih cvjetića lavande
  • 2 žlice hranjivog ulja – izaberete sami, možda neki macerat koji imate kod kuće (od ružinih latica ili gospine trave), dobro je i ulje avokada, izuzetno hrani kožu, ili ulje koštica marelice…

Rižu meljite par minuta, dodajte zobene pahuljice i lavandu i meljite još par minuta, dok ne bude sve sitno, ali ne i prah. Riži treba nešto više vremena, jako je tvrda i teško se melje. Od mljevene smjese uzmite dvije žlice, ostalo pospremite u neku staklenku za slijedeći piling. Isti piling odličan je i za tijelo, onda iskoristite sve što ste samljeli i dodajte više ulja, po potrebi.

Sve sastojke dobro pomiješajte u zdjelici. Pripremite dvije vrećice za zamrzavanje od 3 kg, da u njih kasnije stavite ruke.

 

Primjena pilinga

piling

Nanesite preparat na obje šake, s obje strane i na svaki prst do vrha. Obavezno to radite u kupaonici, jer preparat će padati s ruku. Trljajte, jer jedino tako će veći dio smjese i ostati na koži.

 
piling

Stavite u svaku vrećicu jednu ruku i pokrijte ili zamotajte u topli ručnik. Možda će vam trebati pomoć, pa zamolite nekog. Ostavite masku/piling da djeluje 10-ak minuta. Rukama treba biti toplo, nikako se ne smiju znojiti, jer se neće ništa upijati u kožu.

 

Ruke izvadite iz vrećica i trljajte ih jednu o drugu par minuta, svaki prst do vrha i isperite toplom vodom. Ruke obrišite. Nanesite kremu. Rezultat: predivno meke i glatke ruke. A tek miris! Ako ne volite miris lavande, možete upotrijebiti kamilicu ili cvijet neke druge biljke.

22.04.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/15