Lice

lice

 

Tretmani na licu još su jedan veliki problem u salonima ljepote, koji onda postaju saloni za unakaziti žene! Zašto tako mislim? Pa i sama sam jednom posjetila jedan salon sa željom da mi lice bude ljepše, vjerujte, dovoljno su me lijepo unakazili da više nikad to ne poželim!

 

Kad sam došla kući, pogledala sam se u ogledalo i imala sam što vidjeti! Cijelo lice bilo mi je osuto crvenim točkicama, većim i manjim, a na nekim mjestima to su bile otečene crvene mrlje! Drugi dan sve to je izgledalo duplo gore! Naravno, kad se sve inficiralo! Tjedan dana liječila sam si sama lice, skrivala pod debelim slojem pudera, i mislila si kako sam bila…ne bih dalje ništa napisala…


Dakle, tretman ljepote čini da je koža vašeg lice ljepša, glatkija, mekša i napetija, nego prije tretmana. Nikako vas ne smiju unakaziti, niti se sami smijete dati unakaziti bilo stiskanjem direktno prstima, bilo bušenjem iglicama, bilo rezuckanjem, da bi vam poslije još i istiskivali prištiće, bubuljice ili pore. Ovo zadnje se nikako ne bi smjelo istiskivati. Možda će neki od vas pomisliti, a kako se onda riješiti prištića? Ako istisnete prištić, izazivate infekciju na tom mjestu, crvenilo je znak toga, a prištići će se ponoviti, tim gore, ostat će vam ožiljci, a za njih onda nema lijeka. Što je onda potrebno očekivati? U salonu sigurno ne možete očekivati da vam počnu govoriti o uzrocima nastanka vaših kožnih problema! Oni rade na svoj način, a na vama je da odete na pravo mjesto i učinite za sebe najbolje. Prištići, miteseri, akne, čirevi, sve to ima svoj uzrok u tijelu! To je znak zatrovanosti našeg tijela, isto kao i celulit! Ne mijenjajući način života, prvenstveno prehranu, ne možete očekivati dugoročne i trajne rezultate! Nije rješenje u čestim odlascima u salone u kojima vas unakaze, a vi mislite da tako mora biti! Polako, ali sigurno, otvaraju se i saloni u kojim se ne istiskuju prištići, to zamjenjuju učinkoviti aparati i preparati. Naravno, ako se ne pronikne u uzrok vaših problema, ne rješava se ništa, uslugu ste puno platili, a krajnji rezultat je vaše nezadovoljstvo.
Zatrovanost jetre, bubrega, a najviše crijeva dovodi do niza problema. Ako unutarnji organi ne mogu normalno raditi, metabolizam je uz sve to poremećen, teško da nećete imati ili akne, ili celulit, ili prekomjernu težinu, ili probleme s tlakom, ili problem s cirkulacijom, svakojake ciste na unutarnjim organima, ili kombinacije toga… Izvana činiti puno, a iznutra ništa, ne daje rezultate.

 

Kad govorimo ili pišemo o ljepoti, najčešće mislimo na lice. Lice je ogledalo duše, na licu se vidi zdravlje osobe. Boja kože odaje i bolesti prisutne u tijelu. Ako je osuta prištićima, moramo pomisliti da nešto nije u redu s našim unutarnjim organima itd. Znači, lijepa, glatka, sjajna koža znak je zdravlja.

Tipovi kože

jabukaMoramo razlikovati tipove kože: masnu i suhu. Postoje i kombinacije, tako da imamo normalnu kožu s masnom T-zonom. Uz to svaki tip kože može biti i osjetljiv, tako da rijetko srećemo normalnu kožu, da nije ni suha ni masna ni osjetljiva. Zašto je to tako? Koliko nasljeđe, toliko smo i sami zaslužni ili krivi. Ako imamo suhu ili masnu kožu, zahvaljujemo nasljeđu, ali kad je ona osjetljiva, sklona aknama, bubuljicama, lišajevima, perutanju, preuranjenoj pojavi bora ili dehidrirana, to smo sami izazvali svojim načinom života. Dakle, na to možemo utjecati i da se bilo koji problem od tih umanji ili ukloni. Masna koža je sklona aknama, prištićima, pogotovo je problem kad je iritirana, izrazito masna, pa je sklona crvenjenju, perutanju i zategnuta je. Tada žene najčešće pomisle da je suha i njeguju ju kao suhu, pa izazovu još veće probleme. Suha koža zahtijeva stalno hranjenje bogatim kremama, najbolje prirodnim uljima.
Znate li koji tip kože imate? Masna koža ima po sebi vidljive pore, pogotovo po nosu i bradi, a često i po čelu u predjelu između očiju. Masnoću možete osjetiti pod prstima kad prijeđete preko nosa. Postoje i jednostavni testeri za određivanje tipa kože. Pomoću njih možete ustanoviti, je li vaša koža masna i sklona iritaciji ili normalna do masna, imate li masnu T-zonu, a ostatak lica je suh, to je tzv. mješoviti tip kože ili vam je suha.

Suha koža je sklona borama, dehidraciji, nema vidljive pore, nikad ili skoro nikad nema prištića.

 

Oba tipa kože imaju svoje prednosti i nedostatke, no i masna i suha koža mogu lijepo izgledati uz pravilnu i redovitu njegu kako iznutra, tako i izvana. Hranjive komercijalne maske za lice uglavnom sadrže voćne kiseline, one kožu čine napetijom, pa su tako i sitnije bore manje vidljive. Zašto ne upotrijebiti pravo voće/povrće? Puno je jeftinije, jednostavnije i sigurnije.

12.05.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/9