Kako urediti nokte

Treba vam možda 20-ak minuta za manikuru, dok je za lakiranje potrebno više vremena, jer treba lak i osušiti. Lak se suši na zraku, možete i lagano mahati ili koristiti sušilo za kosu, hladan zrak. Nikakvo stavljanje ruku u hladnu vodu, ili sušenje u UV lampi (i to sam prošla u jednom salonu, lak je bio sav rupičast), jednostavno, strpljenje. Ako je lak star, zgusnuo se u bočici, teže i duže će se sušiti od novog, ponekad se uopće neće posušiti. Postoje preparati na bazi alkohola, koji ubrzavaju sušenje laka.

pribor za nokte

 

 

Što vam je potrebno za manikuru? Rašpica (nikako ne metalna), koja ima dvije strane, različite oštrine i meku, blok-rašpicu, napravljenu od spužve., mada to može biti rašpica s tri lica, imate je za kupiti u bilo kojoj većoj trgovini. Treba vam i pogurač kožice (gumeni ili drveni, nikako ne metalni, njime možete oštetiti kožicu, čak i korijen nokta). Potreban vam je bazni lak, zatim je dobro imati 2-3 laka u bojama koje vam pristaju uz odjeću i završni (zaštitni) lak. Uz to je dobro imati odstranjivač laka, aceton, uljni ili obični, sasvim svejedno.

 

Francuska manikura

francuska manikura

Ako imate strpljenja, sami pokušajte napraviti i francusku manikuru. Tu ima različitih pristupa: uz pomoć naljepnica koje ostavljaju slobodni vrh nokta ili da povlačite kistom vodoravno ili okomito po izrastu nokta. Probala sam na sebi sve načine. Za svaki treba strpljenja.

 

Želite li savršenu francusku manikuru, nađite dobar salon gdje će vam to napraviti za kojih 20-ak minuta, samo nemojte dati da vam lak "stežu" u UV lampi, jer neće biti površina nokta besprijekorno glatka.

Kako urediti nokte

Prije manikure je bitno da vam nokti nisu bili u vodi predugo, da nisu mekani, jer će vam se listati prilikom rašpanja. Kad rašpate oblik nokta, bitno je da rašpicu vučete uvijek u istom smjeru uz lijevu i desnu stranu nokta, a ne gore-dolje. Oblici noktiju su razni: zaobljeni vrhovi, ravni vrhovi, ravni vrhovi bez ikakvih zaobljavanja sa strane. Dužine: od vrlo kratkih, do jagodica prstiju, do vrlo dugih, koji mogu ponekad i zasmetati. Rijetko viđam prirodno duge nokte kod žena. Možete ih pustiti da rastu, samo ih sa strane uređivati, no, treba na njih i paziti, kad se postigne neka dužina, ne možete raditi sve kao da ih nema. Kad su nokti porezani do jagodica, nemate nokte i nemate problema. Kad smo već kod toga, moj savjet vam je da nokte ne režete škaricama ili grickalicom, samo ih kratite rašpicom, prilikom rezanja pucaju. Za nokte na nogama dobro je imati specijalna kliješta za rezanje noktiju, mogu se nabaviti u boljim trgovinama, čak i preko interneta možete naručiti. Uglavnom su to specijalizirane trgovine s priborom za salone.

rašpanje

1. slika) Rašpanje - Kako postići da dugi nokti budu čvršći? Za to ja koristim jedan "trik": oblikujem nokte s ravnim vrhovima, skoro da postignem pravokutni oblik nokta. Takav oblik daje noktu čvrstoću. Vrh zaobljenog nokta manji je površinom, pa i slabiji, lomljiviji.

poliranje

2. i 3. slika) Poliranje - Kad ste nokte uredili, pogurajte kožicu oko noktiju. Mekom rašpicom lagano prijeđite preko svakog nokta (poliranje, tj. matiranje).

Krenite s baznim lakom, jedan sloj i dobro osušite. Zatim prvi sloj laka u boji. Dobro osušite i taj sloj i nanesite drugi. Također slijedi sušenje. Na kraju nanesite jedan sloj zaštitnog laka. Dobro osušite. Kožicu oko noktiju namažite uljnim regeneratorom, ali tek kad je lak u potpunosti suh. 

poliranje

Ruke ne bi mogle lijepo izgledati ni s najljepšim noktima, ako koža nije njegovana. O tome u slijedećoj temi.

05.02.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/12