Tjestenina sa šparogama
Ovo je jedna od najčešćih večera u doba sezone šparoga. Uživam u kombinaciji šparoga, sušenih rajčica i feta sira. Sušenu rajčicu sam tek nedavno otkrila i ostala sam oduševljena tim okusom. Okus sušenih rajčica je jači i aromatičniji nego da koristite svježe rajčice. Idealan dodatak mnogim jelima. Šparoge su dosta neutralne i sve se nekako divno stopilo.
Sastojci
- dva struka divljih šparoga
- nekoliko sušenih rajčica
- kockice feta sira
- maslinovo ulje
- sol, papar, majčina dušica
- tjestenina
Stavite vodu da zakuha. U međuvremenu odvojite tvrdi i lomljivi dio svake šparoge, malo ih operite i pričekajte da voda zakuha. Spustite šparoge na 3 - 4 minute u uzavrelu vodu i izvadite van. To je sasvim dovoljno da bi šparoga omekšala. U istu vodu stavite tjesteninu i pričekajte da bude gotova. Ocijedite tjesteninu, dodajte maslinovo ulje, sol, papar majčinu dušicu, kuhane šparoge, narezane sušene rajčice. Jelo pospite kockicama feta sira.
Piše: Sunčica Pećnjak