Tjestenina sa šparogama

Ovo je jedna od najčešćih večera u doba sezone šparoga. Uživam u kombinaciji šparoga, sušenih rajčica i feta sira. Sušenu rajčicu sam tek nedavno otkrila i ostala sam oduševljena tim okusom. Okus sušenih rajčica je jači i aromatičniji nego da koristite svježe rajčice. Idealan dodatak mnogim jelima. Šparoge su dosta neutralne i sve se nekako divno stopilo.

šparoge

Sastojci

  • dva struka divljih šparoga
  • nekoliko sušenih rajčica
  • kockice feta sira
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, majčina dušica
  • tjestenina

Stavite vodu da zakuha. U međuvremenu odvojite tvrdi i lomljivi dio svake šparoge, malo ih operite i pričekajte da voda zakuha. Spustite šparoge na 3 - 4 minute u uzavrelu vodu i izvadite van. To je sasvim dovoljno da bi šparoga omekšala. U istu vodu stavite tjesteninu i pričekajte da bude gotova. Ocijedite tjesteninu, dodajte maslinovo ulje, sol, papar majčinu dušicu, kuhane šparoge, narezane sušene rajčice. Jelo pospite kockicama feta sira.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/11