Tirkiz orgonit, magnet

Ovaj prekrasan orgonitni uređaj koji doslovce pršti pozitivnom orgonitnom energijom može biti ukras na hladnjaku ili orginalan poklon dragoj osobi. Sačinjen je od prekrasnih sjajnih kristala tirkiza i kalcita (prevladava tirkiz). Unutar njega je špica gorskog kristala omotana bakrenom žicom debljine 0,8 cm, špena od mesinga, još malih tirkiza koji se ne vide izvana i bakrena zavojnica koja usmjerava energiju. Promjer je 4 cm.

orgonit tirkiz magnet

Što su i kako djeluju orgoniti pročitajte u članku "Kako djeluju orgoniti".

Djelovanje tirkiza

Ovaj kristal se od davnina smatra simbolom mira i sreće. Potiče radost i sreću, ohrabruje, pomaže u donošenju odluka te pridonosi općem miru i blagostanju osobe koja ga nosi. Uspješno otklanja tugu i depresiju, osigurava dobre i mirne snove te pomaže u rješavanju raznih konfliktnih životnih situacija. Pozitivno djeluje na iskrenost i snagu prijateljskih odnosa te pridonosi skladu i razumijevanju unutar obitelji. Budući da privlači novac te jača intuiciju i sposobnost procijene, preporučljivo ga je nositi prilikom ulaska u nove poslovne poduhvate. Tirkiz se i prema Feng Shui principima koristi kao lijek za poboljšanje zdravlja i blagostanja te za privlačenje novca i bogatstva. Odličan je za liječenje prostora i postizanje pozitivne energije. Nepogrešiv je izbor za dnevnu i radnu sobu, jer podiže razinu energije ovih prostorija.

 

Prema tradicionalnom vjerovanju, njegovo pozitivno djelovanje je snažnije ako je dobiven, odnosno poklonjen, a ne kupljen.To vjerovanje je očuvano do danas pa se ovaj kamen vrlo često bira kao poklon mladencima kako bi im u budućem zajedničkom životu donio mir, sreću i blagostanje.

orgonit tirkiz magnet

Napomena: Svaki izrađeni orgonit je unikat. Orgoniti se izrađuju ručno i nemoguće je postići da dva orgonita izgledaju sasvim identično. Orgoniti koje naručujete će biti po sastavu definirani, ali nemojte očekivati da će biti apsolutno identični kao na slici.

orgonit tirkiz magnet

Piše: Božica Mikulinec