Jaspis - karneol orgonit, medaljon

Kristali medaljona su jaspis, karneol i gorski kristal. Zeleni jaspis smatra se vrlo korisnim za liječenje poremećaja želuca i probavnog sustava, prsnog koša i pluća, kao i bubrega, slezene, mjehura i jetre. Pomaže u smanjenju toksičnosti i upala, otklanja nadutost i uravnotežuje zadržavanje tekućine te može pomoći u kontroli mirisa tijela. Zeleni jaspis također pomaže u prevenciji i liječenju bronhitisa, prehlade, kašlja i gripe.

orgonit jaspis karneol

Srčana čakra nalazi se u blizini središta prsne kosti i regulira našu interakciju s vanjskim svijetom, kontrolirajući ono što prihvaćamo i ono čemu se odupiremo. To nam daje sposobnost uravnoteženja. Kada je srčana čakra izvan ravnoteže, osjećamo da kontroliramo ili da smo kontrolirani u vezi i postajemo kritični prema malim manama drugih. Možda se ponašamo neprimjereno, reagiramo jakim emocionalnim odgovorima na svakodnevne vanjske podražaje. Zelena kristalna energija se koristi za rješavanje blokada i ponovno balansiranje srčane čakre, pomažući nam da jasno razumijemo svoje potrebe i emocije. Možemo se nositi s emocijama i tijekovima emocionalnih odnosa, razumjeti njihovu cikličku prirodu i prihvatiti promjene.

orgonit jaspis karneol

Karneol je pun životne energije, stimulira metabolizam i dobru opskrbu krvi organa i tkiva. Utječe na reproduktivne organe oba spola, povećava plodnost, nadilazi frigidnost i nemoć. Pomaže kod simptoma menstruacije i menopauze te može pomoći in vitro i umjetnoj oplodnji.

 

Karneol privlači prosperitet, nove resurse i sreću. To je talisman za uspjeh u kombinaciji novčano ulaganje-pozitivni rezultati. Na radnom mjestu, to je kristal ambicije, pokreta i odlučnosti, sprečava nepotrebne pritiske radnika.

 

Koristan je u apsorpciji vitamina, hranjivih tvari i minerala u tankom crijevu, te poboljšava viskozitet i cirkulaciju krvi.

 

Karneol, u svojim lijepim narančastim nijansama, potiče sakralnu čakru ili drugu čakru koja se nalazi iznad stidne kosti na prednjem dijelu zdjelice. Ona kontrolira protok energije i predstavlja središte gravitacije tijela. To je središte Životne sile tijela i kontrolira protok informacija iz tijela u um i od uma do tijela.

 

Karneol u nijansama crvene, također je snažan saveznik u iscjeljivanju zastoja i trauma baznih čakri.

Što su i kako djeluju orgoniti pročitajte u članku "Kako djeluju orgoniti".

Gorski kristal

Gorski kristal je „kamen svih kamena“. Svojom energijom simbolizira "Božje bijelo svjetlo na Zemlji". Djeluje kao katalizator i transformator energije. Negativnu energiju pretvara u pozitivnu. On je ogledalo naše duše i njen transcendentalni vodič. Odbija sve negativne sile, misli, energije i zlodjela. Štiti i čuva našu auru, otklanja blokade i disharmoniju duše, prosvjetljuje naše osjećaje, mišljenja i puni nas novom životnom energijom. Uči nas tko smo, odbacuje tešku Karmu i oslobađa naš put do savršenstva. Gorski kristal vrlo pozitivno utječe na duhovno i duševno stanje te je odlična prevencija protiv raznih oboljenja.

Napomena: Svaki izrađeni orgonit je unikat. Orgoniti se izrađuju ručno i nemoguće je postići da dva orgonita izgledaju sasvim identično. Orgoniti koje naručujete će biti po sastavu definirani, ali nemojte očekivati da će biti apsolutno identični kao na slici.

Piše: Božica Mikulinec