TIMIJAN, Thymus vulgaris

Porodica: Lamiaceae. Nota: srednja. Zemlja porijekla: Alžir, mediteranske zemlje. Boja ulja: prozirna, žuta ili crvenosmeđa.

Djelovanje

antibakterijsko, antiinfekcijsko, antioksidantno, antiseptičko, antispazmodično, stimulira kapilarnu cirkulaciju, karminativno, cikatrizantno, diuretičko, ekspektoransno, antiparazitno, neurotonično, zagrijavajuće.

Indikacije

akne, ubodi insekata, problemi kože, gubitak kose, loša cirkulacija, nadutost, spora probava, bronhitis, sinusitis, reumatizam, artritis, bolovi u mišićima, cistitis, vaginitis, kandidijaza, anksioznost, depresija, malaksalost, stres.


13.08.2012.

Piše: Enia P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/10