TAMJAN, Boswellia carteri

Porodica: Burseraceae. Nota: donja. Zemlja porijekla: Azija, Afrika. Boja ulja: prozirna ili žućkasta.

Kemijski sastav

monoterpeni (a-pinene, a-tujene, limonene, para-cymene, sabinene), alkoholi (borneol, terpinen-4-ol, trans-pinocarveol), keton (verbenone), ester (octyl acetate).

Djelovanje

analgetičko, antikataralno, antidepresivno, antiinfektivno, antiinflamatorno, imunostimulirajuće, cikatrizantno, energizirajuće.

Indikacije

reumatizam, bolovi u mišićima, astma, bronhitis, depresija, klonulost, čirevi, ekcem, ožiljci, rane, pad imunološkog sustava, hemeroidi.


13.08.2012.

Piše: Enia P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/17