SMILJE, Helichrysum angustifolium

Porodica : Asteraceae (Compositae). Nota: srednja. Zemlja porijekla: Mediteranska regija, istočni dijelovi sjeverne Afrike, a kultivirana je u Italiji, Hrvatskoj, Španjolskoj i Francuskoj.

Djelovanje

antialergik, antiinflamatorik, antimikroban, smiruje kašalj, antiseptik, adstrigent, hologogik, cikatrizant, diuretik, ekspektorans, fungicid, hepatik.

Indikacije

absces, akne, alergije, ubodi, opekotine, porezotine, dermatitisi, ekcemi, inflamacije, muskularni bolovi i grčevi, reumatizam, astma, bronhitis, kronični kašalj, smanjene funkcije jetre i slezene, bakterijske infekcije i prehlade, gripe , depresije, letargije, neuralgije, ima vrlo snažan antistresni učinak.


13.08.2012.

Piše: Enia P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/3