Prirodna njega kose

 

Dešavalo je da sam satima proučavala police dućana poput DM-a i sličnih. Tražila sam prirodne šampone koji bi na kosi ostavljali prirodan efekt. Nešto slično kada kosu operete na kišnici. Kosa dobiva neku prirodnu elastičnost, vlažnost, kovrčavost i bujnost. Ima lijepi,  prirodan pad i sjaji se na prirodan način. Volim na kosi onaj efekt "mokrog izgleda" kose. Jedino što sam našla su prekrasne ambalaže iza kojih je sve umjetno, isprazno i ne zadovoljava niti jednu moju želju.  Da sam bilo što našla, bila bih spremna platiti i skuplju cijenu. Međutim, bila je sve to zabluda i jednostavno je činjenica da sam tražila nešto što ne postoji, tražila sam na krivom mjestu! Ako ste osjetili sličan sindrom onda vi nemate što tražiti po kozmetičkim dućanima, kao ni ja. To nije za Vas! Idući članci pokušat će vam dati rješenje. Barem je tako bilo kod mene.

 

Kopriva je na neki način simbol zdrave kose i asocijacija za zdrav šampon. Kada pogledate oko sebe, koprive ima  koliko god hoćete i besplatna je. Međutim, kada odete u dućan i želite kupiti neki kvalitetan šampon od koprive, onda platite masnu cijenu. Zaista masnu, jer su ti šamponi 100 i više kuna. Kada istom tom šamponu pogledate sastav, shvatit ćete da je ekstrakt koprive samo u tragovima. Većinom su tu kojekakve kemikalije. Kemikalije daju poželjan efekt, ali tu nema govora o prirodnim sastojcima. kosa

Moja opsesija za prirodnim "look-om" na kosi me nije popuštala. Prošlo je dosta vremena dok sam pronašla što sam tražila. Trebala sam proći mnoga iskustva sa sapunima, kremama i uopće prirodnom kozmetikom da bih pronašla svoje rješenje. Osnova prirodne njege su šamponske pločice izrađene od kvalitetnih ulja, na bazi određenih biljaka. Zašto šamponske pločice? Zato što su šamponske pločice dobivene hladnim postupkom izrade sapuna koji najviše čuva svu vrijednost i kvalitetu sirovina. Kada krenete na prirodnu njegu kose, stvari se iz temelja mijenjaju. Doći ćete u situaciju da ćete sve kupljene bočice, gelove, lakove, pjene, regeneratore... baciti u smeće. Šteta novaca, ali vam to zaista neće više trebati. Njega umjetnim sastojcima ne može se usporediti kada koristite prirodne sastojke.

 

Tek danas postižem da mi kosa izgleda kako sam oduvijek željela. Pristalica sam zdrave i prirodne kose. Mišljenja sam da vlasištu treba pridavati posebnu brigu. Njega vlasišta je najvažniji dio njege kose. Ne podupirem bojenje kose umjetnim preparatima. Uništena kosa će uvijek uništena i mrtva. Ne postoji preparat koji će je vratiti u prvobitno stanje. Kosa je fantastičan ukras i odraz je vašeg stava. Ako vam je stalo do prirodne ljepote vaše kose, njegujte je na prirodan način. To je jedini put!

Piše: Sunčica P.