Presadnice (flanci)

Prilikom sadnje presadnica treba paziti na neke detalje. Presađivanje je jako osjetljivo razdoblje za biljku i trebate pomoći biljci da započne s rastom. To je jako bitno za budući rast, jer biljka koja loše krene ni dalje pokazuje neki uspjeh. Sve biljke vole sunce, vlagu, hranjivo tlo. Moj najveći problem je hranjivo tlo. Ne živim na selu i nemam pristup stajskom gnojivu. Svi znamo da je to najbolje. Meni je to skupo, a i nije mi baš privlačno pred kućom imati smrdljivu hrpu.

presadnice

plantella

Našla sam kompromis u vidu dehidriranog stajskog gnojiva u obliku peleta (ili briketa). Piše da je to organsko gnojivo po svim propisima ekološke zaštite zemljišta...itd. Možete ga zakopavati u zemlju, posipati po zemlji, rastapati u vodi i zalijevati. Za presadnice ga koristim na sljedeći način. Na slici sam krenula saditi presadnicu rajčice. Rajčice i parike su biljke koje trebaju puno topline, sunca, vlage i posebno hranjivo tlo. Ako ih ne hranite, nećete imati baš neki rezultat. Jako je bitno da već u startu osigurate hranu biljci kako bi krenula.

sadnja presadnica

Najprije iskopate rupu u zemlji. Rajčice vole dubinu tako da tu nemojte štedjeti. U rupu stavite pola šake peleta.

sadnja presadnica

Pelete zatrpate s malo zemlje. Bitno je da korijenje nikako ne dođe direktno na pelete. Bilo bi dobro da u ovom trenutku dodate malo vrtnog komposta. To bi bilo idealno za biljku.

sadnja presadnica

Tek sada stavite presadnicu. Presadnicu zatrpate i oko nje izdubite krug u koji ćete također dodati malo hranjiva. Također i to blago zatrpate. Teren oko presadnice treba imati blagi oblik udubljenja. Kao da imate blagu rupu oko biljke. Takav oblik bitan je zbog zadržavanja vlage.

17.05.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/4