Ljetna krema za ljepotu

ljetna krema

Ova krema samo je izvedena od kreme za ljepotu dodavanjem vodice od ružmarina.

 

Umjesto ružmarina, za izradu vodice, možete koristiti lavandu, kamilicu, kadulju ili neku drugu ljekovitu, mirisnu biljku.

 

Iskoristite sunce i napravite isti taj macerat sada, tako da ga možete držati na suncu. Imate li svježe biljke iz recepta, tim bolje.

 

Krema ima predivan miris na Mediteran, nježne je teksture, brzo se upija, hidratizira kožu lica, s dodatnim ljekovitim učincima koje pruža svaka biljka iz macerata. Možete ju koristiti za dnevnu njegu. Imam mješovitu kožu i odgovara mi za lice, no, za suhu je idealna.

Kombinirajte ju s vodicom za dodatnu njegu, koja će vam poslužiti kao tonik, da očistite kožu, ali i da ju osvježite. Naravno, ako se šminkate, najprije ćete koristiti odstranjivač šminke.

 

U kremu možete dodati i par kapi nekog eteričnog ulja, za pojačani učinak. Recimo, eterično ulje ružmarina da poboljšate cirkulaciju, tada koristite i vodicu od ružmarina. Eterično ulje kadulje, ako imate masnu kožu, tada napravite i vodicu od kadulje. Kadulja ima svojstvo stezanja pa će smanjiti pore na koži. Od kadulje možete izraditi i tinkturu, pa njome dodatno njegovati lice ako vam je koža izrazito masna i sklona iritacijama i aknama.

 

ljetna krema

Sastojci za kremu:

  • 50 ml zimskog macerata
  • 3 g pčelinjeg voska – osim što zgušnjava, njeguje kožu, čini ju glatkom
  • 3 g lanolina, nerafiniranog – pomaže kod kožnih problema, zacjeljuje
  • 10 ml aloa vera gela, bez parabena – obnavlja stanice kože, hladi

 

Macerat ima predivnu boju kada se koriste svježe biljke:

Priprema:

  1. Otopite vosak i lanolin u maceratu, na niskoj temperaturi.
  2. Malo ohladite i umiješajte gel.
  3. U visoku posudu za miksanje ulijte vodicu od ružmarina i polako dodavajte ulje i miksajte štapnim mikserom. Smjesa će posvijetliti i zgusnuti se.
  4. Ulijte kremu u posudice i kad se ohladi, zatvorite.
29.10.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/7