Krema nakon depilacije

Depilacija je danas nešto što se smatra dijelom osobne higijene, bez obzira koji dio tijela depilirali. No, još uvijek ima žena koje to ne muči, kako izgledaju – izgledaju. To je u redu, isto kao i depilirati sve. Naravno, ima i muškaraca koji se depiliraju, sportaši, recimo, koliko zbog prirode samog sporta, toliko zbog novih pravila, koliko se meni čini.

 

Nakon depilacije, bilo voskom, bilo epilatorom, koži je potrebna posebna njega. Vjerujem da svaka od vas već koristi neki preparat, jer kožu treba umiriti nakon takvog  postupka. Odlazite li u kozmetički salon na depilaciju, nemate potrebe za takvim preparatom.

 

Depilacija se može raditi voskom, epilatorom, britvicom, pincetom, depilacijskom kremom...različiti pristupi, a rezultat isti. Osobno, primjenjujem kombinaciju nekoliko   pristupa i ne odlazim u salon na depilaciju.

 

Koži je potrebna krema koja će ju umiriti, dezinficirati, djelovati protuupalno, stegnuti, ublažiti crvenilo, njegovati, obnoviti.

 

Prije konačnog recepta, trebalo mi je vremena za malo isprobavanja nekih kombinacija. Također je trebalo dosta vremena da se krema koristi i da se vidi učinkovitost. Koristili smo ju moj muž nakon brijanja i ja nakon korištenja voska i epilatora. Mislim da joj je učinak odličan. Lijepo miriši, a i rok trajanja joj je dosta dug, za sada se drži, ima sigurno mjesec i pol, s tim da ju ne držim u hladnjaku.

Sastojci:

Uljna faza

 • 60 ml macerata kantariona – djeluje protuupalno
 • 10 ml bučinog hladno prešanog ulja – djeluje protuupalno
 • 5 ml kokosovog hladno prešanog ulja – njeguje i štiti oštećenu kožu
 • 7 g pčelinjeg voska – njeguje
 • 7 g lanolina – njeguje, obnavlja i smiruje kožu
 • 4 kapi eteričnog ulja eukaliptusa – dezinficira
 • 4 kapi eteričnog ulja kadulje – steže
 • 4 kapi eteričnog ulja čajevca – djeluje protuupalno, dezinficira
 • 15 ml aloa vera gela – obnavlja, hladi i steže kožu, ublažava crvenilo


Vodena faza:

 • 5 ml tinkture cimeta (vidi recept!) – dezinficira, steže
 • 10 ml hidrolata geranija – hladi i umiruje kožu, ima snažan protuupalni učinak
 • 10 ml hidrolata različka – djeluje protuupalno i antibakterijski, može se samostalno koristiti za njegu kože

Priprema:

Otopite ulja, vosak i lanolin na niskoj temperaturi. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte aloa vera gel i eterična ulja i dobro pomiješati. U visoku posudu ulijte tinkturu i hidrolate, pa polako ulijevajte smjesu ulja i miksajte štapnim mikserom dok smjesa ne posvijetli. Ulijte kremu u posudicu i ostavite da se ohladi. Čuvajte ju na hladnom.

krema nakon depilacije

17.02.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/6