Krema kod atopijskog dermatitisa

Postoji jedan recept koji najbolje pomaže kod atopijskog dermatitisa. Isprobala sam tu kremu na sebi i drugima. Ključni su malo pojačani sastojci macerata ljekovitih biljaka koji djeluju na regeneraciju kože, salicilna kiselina, cink oksid i eterično ulje mente. Mnogi proizvođači izrađuju takve kreme. Recepti su naravno tajna, ali se okvirno mogu pogoditi sastojci. Jedna od takvih poznatijih krema je Euten. Danas, nešto slično uvijek možete napraviti i sami.

atopijski dermatitis

Sve o sirovinama koje su najbolje za liječenje atopijskog dermatitisa vidi u članku. Recept za jednostavni melem je također opisan u ovom članku. Ako želite napraviti ozbiljniju kremu, onda je ovo recept za vas. Važno je napomenuti da tretirano mjesto ne smije biti otvorena rana i ne smije vlažiti. Takvu ranu je potrebno najprije zacijeliti kortikoidnom kremom. Tek nakon toga je možete tretirati ovom kremom. Na žalost, kremama tretiramo samo posljedicu. Uzrok ove kožne bolesti još ne znamo, ali sigurno je zbog loših navika modernog života i stresa.

Sastojci

  • 90 g procijeđenog macerata stolisnika, gaveza, kadulje ili njihovih mješavina
  • 10 g pčelinjeg voska
  • 5 g cink oksida
  • 10 g salicilne kiseline
  • eteričnoo ulja paprene metvice

Priprema

atopijski dermatitis

atopijski dermatitis

Izvagati vosak i macerate. U vodenoj kupelji otopiti vosak u maceratu miješajući.

atopijski dermatitis

Kada se macerat malo ohladi, izvagati salicilnu kiselinu i cink oksid. te dodati u macerat. Također dodati eterično ulje paprene metvice.

atopijski dermatitis

Dobro miješati malim mikserom. Krema će biti svijetla zbog dodatka cink oksida. Preliti u prikladne posudice.

Kremu treba nanositi na čistu kožu. Najbolje je koristiti prirodni sapun za pranje. Čak ako imate vremena. prije kreme, na čistu kožu stavljajte oblog od zelenog čaja. Kremu koristite 4 do 5 puta na dan. Svaki put kada je nanesete, osjetit ćete olakšanje od svrbeža. Eterično ulje mente će vas hladiti i ublažiti svrbež. Ostali sastojci će djelovati ljekovito i zacijeliti kožu.

03.05.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/18