Krema kod atopijskog dermatitisa

Postoji jedan recept koji najbolje pomaže kod atopijskog dermatitisa. Isprobala sam tu kremu na sebi i drugima. Ključni su malo pojačani sastojci macerata ljekovitih biljaka koji djeluju na regeneraciju kože, salicilna kiselina, cink oksid i eterično ulje mente. Mnogi proizvođači izrađuju takve kreme. Recepti su naravno tajna, ali se okvirno mogu pogoditi sastojci. Jedna od takvih poznatijih krema je Euten. Danas, nešto slično uvijek možete napraviti i sami.

atopijski dermatitis

Sve o sirovinama koje su najbolje za liječenje atopijskog dermatitisa vidi u članku. Recept za jednostavni melem je također opisan u ovom članku. Ako želite napraviti ozbiljniju kremu, onda je ovo recept za vas. Važno je napomenuti da tretirano mjesto ne smije biti otvorena rana i ne smije vlažiti. Takvu ranu je potrebno najprije zacijeliti kortikoidnom kremom. Tek nakon toga je možete tretirati ovom kremom. Na žalost, kremama tretiramo samo posljedicu. Uzrok ove kožne bolesti još ne znamo, ali sigurno je zbog loših navika modernog života i stresa.

Sastojci

  • 90 g procijeđenog macerata stolisnika, gaveza, kadulje ili njihovih mješavina
  • 10 g pčelinjeg voska
  • 5 g cink oksida
  • 10 g salicilne kiseline
  • eteričnoo ulja paprene metvice

atopijski dermatitis

Priprema

atopijski dermatitis

Izvagati vosak i macerate. U vodenoj kupelji otopiti vosak u maceratu miješajući.

atopijski dermatitis

Kada se macerat malo ohladi, izvagati salicilnu kiselinu i cink oksid. te dodati u macerat. Također dodati eterično ulje paprene metvice.

atopijski dermatitis

Dobro miješati malim mikserom. Krema će biti svijetla zbog dodatka cink oksida. Preliti u prikladne posudice.

Kremu treba nanositi na čistu kožu. Najbolje je koristiti prirodni sapun za pranje. Čak ako imate vremena. prije kreme, na čistu kožu stavljajte oblog od zelenog čaja. Kremu koristite 4 do 5 puta na dan. Svaki put kada je nanesete, osjetit ćete olakšanje od svrbeža. Eterično ulje mente će vas hladiti i ublažiti svrbež. Ostali sastojci će djelovati ljekovito i zacijeliti kožu.

Piše: Sunčica P.