Biljni pripravci za kapilare i vene

Vidljive, popucale kapilare, vidljive vene, bolne, otečene noge – problemi su većine žena. Prvenstveno je to estetski problem za svaku od nas, no, ipak, to je znak da su nam krvne žile oslabjele, koliko zbog vanjskih čimbenika, toliko i zbog unutarnjih.

 

Dosta sam istraživala, nisam pronašla neki određeni uzrok, rekla bih da je to problem sličan celulitu – kod svake žene drugačiji su uzroci. Ustvari, ne poznam ženu koja nema  popucale kapilare po nogama. Kod mene je taj problem prisutan 20-ak godina, pratim što se događa, i vidim da se ne šire brzo, ali se šire i to se pojačalo kad sam zbog posla 3 mjeseca stajala i hodala u nekakvim medicinskim natikačama, za koje čisto sumnjam da su dobre. Stajanje, sjedenje i neudobna obuća s previsokom ili preniskom petom samo će ubrzati proces pucanja kapilara. Trudnoća također, kod mene je sve započelo tokom druge trudnoće, kad sam morala strogo mirovati. Vjerujem da je prehrana presudna, dovoljno proteina životinjskog porijekla i dovoljno C-vitamina, spriječit će slabljenje stjenki. Također što manje šećera i transmasnih kiselina, koji u tijelu izazivaju upalne procese, koji na indirektan način oslabljuju stjenke kapilara. Ovim pripravcima pomoći ćete si sigurno i ublažiti problem.

divlji kesteni

Divlji kesten, onaj koji raste kao ukrasno drvo u parkovima, sastojak je koji vam treba. Namjeravate li izraditi ove pripravke, krenite u branje, jer ove jeseni, koja još nije ni započela, kesten sazrijeva puno ranije.

Dosta sam istraživala po knjigama i internetu, što se tiče pripravaka za kapilare i vene. Mogu se koristiti cvjetovi kestena u proljeće, kad su još pupoljci. Možete koristiti i neki drugi oblik alkohola, npr. konjak. No, ne možete izraditi pripravak s točno određenim postotkom alkohola, također ne možete znati koliko ćete aktivnih tvari imati u pripravcima, jer koristite plod kestena. Primjerice, prošle godine mi je krema od peršina ispala skoro crna, dok je ove godine ispala iznenađujuće svijetla, što pripisujem svojstvima peršina, koja su ovisila o mnogočemu (vremenskim prilikama, količini kiše, zemlji na kojoj je rastao itd.).

 

Svakome će tinktura i ekstrakt ispasti drugačiji, što i jest draž prirodnih, domaćih pripravaka. Uvijek možete otići u ljekarnu i kupiti tvornički pripravak, sa standardiziranim količinama aktivnih tvari, no, meni je izazov napraviti svoj vlastiti pripravak i takvog ga koristiti.

 

Čim tinktura i iscrpina budu gotove, slijedi recept za melem za vene, a ja krećem s korištenjem svih triju pripravaka, pa da vidimo rezultate. Puno uspjeha vam želim!

divlji kesteni

15.10.2020.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/12