Internet salon

Svaka žena želi biti lijepa. Naravno, svaka žena koja to želi, zna da za to treba nešto i učiniti, potruditi se. Većina misli da za to treba i puno platiti, no, ne treba. Same sebi možete kod kuće napraviti tretman na licu, njegu ruku i noktiju, samomasažu i sl., a da vam za to ne treba niti puno vremena niti puno novaca. Da bih pomogla ženama koje same žele nešto za sebe učiniti, kreirala sam Internet salon. U njemu će biti uputa kako napraviti neki tretman ljepote i/ili opuštanja, također će se naći i jednostavni recepti za kozmetičke preparate.

U kozmetičkoj industriji...

Kozmetičkoj industriji je cilj zarada, kao i svim drugim industrijama. Njima nije cilj da se vi riješite npr. celulita, jer kome će onda prodavati svoje preparate? Cilj im je da što više sve mlađih žena zaradi celulit, pa da oni imaju sve više stranaka. Kako to rade? Farmaceutska industrija zajedno s prehrambenom radi na tome, to je toliko očito da ljudi tome - ne vjeruju. Evo primjera: Prehrambena industrija osiromaši namirnice, izvadi iz njih sve što se može dalje upotrijebiti, a takve osiromašene namirnice kod nas izazivaju niz problema, neuhranjenost, debljinu, manjak vitamina i minerala, što dovodi do neravnoteže u tijelu, a jedan od rezultata je upravo – celulit! S druge strane, farmaceutska industrija kupuje te izdvojene tvari, npr. omega-3 masne kiseline, pa radi kapsule kao dodatke prehrani, zobene klice pa od njih napravi neki patentirani spoj, stavi u kremu i nazove ju kremom protiv bora itd. Kad bismo jeli cjelovite, prirodne, neprerađene namirnice iz našeg podneblja, nikakvi dodaci prehrani nam ne bi trebali, također ni skupe kreme protiv bora. Uz to je dovoljno izbjegavati prerađevine, bit ćemo zdraviji, a time i ljepši.

internet salon

 

Internet salon omogućit će vam tretmane izvana, pomoći vam savjetima u njezi lica, noktiju, ruku, stopala, kako napraviti jednostavne maske ljepote, a da ne trebate izdvojiti niti previše novaca, niti previše vremena, a cijeli blog gazdarica daje vam niz savjeta o prehrani i njezi na prirodan, jednostavan način. Koncepcija Internet salona već je razrađena, no, vjerujem da će putem dolaziti i do promjena, najviše zahvaljujući vama, čitateljicama i čitateljima, da ćete dati svoje prijedloge i da ćete pitati što će vas zanimati.

 

Malo je puno

Odlično kaže Sunčica u članku vizija gazdarice, da nam možda treba 10% onoga što se prodaje po trgovinama i velikim trgovačkim centrima, da bismo bili i sretni i zdravi.

U Internet salonu bit će uz tretmane i puno prirodnih preparata, naravno i recepata. Malo će biti puno. Skupi preparati obećavaju puno, no većini žena su nedostupni. Kod kuće većina nas ima svakodnevno dostupne sastojke za savršene preparate za njegu. Reklame za kreme protiv bora – lažu. Kako to? Jednostavno, osoba koja reklamira kremu uopće ju ne koristi, niti je stara toliko koliko bi trebala biti da bi tu kremu koristila, također, lice glumice uljepšano je na sve moguće načine, tako da žene misle kad to vide kako im baš ta krema treba, jer će onda izgledati tako mlado kao i ta glumica! Ma, da! Glumici je lice dovedeno do savršenstva raznim trikovima, puderima, svjetlosnim efektima, igrom svjetla i sjene itd.! Bitan je utjecaj na vašu podsvijest! Prema reklamama čak ispada da ćete biti mladi, vitki i lijepi ako pijete – pivo!

 

Komercijalni kozmetički preparati prepuni su opasnih, štetnih, kancerogenih, čak i nedovoljno ispitanih sastojaka. Kad vam reklama kaže kako krema sadrži vitamine, kolagen, elastin, i još brdo nepoznatih i čudnih sastojaka, znajte da su to kemikalije i sastojci uglavnom životinjskog porijekla (ovdje mislim na životinjski otpad s farmi) ili sintetički proizvedene kemikalije koje nisu vidjele zemlju, sunce i vodu, tj., nisu rasle nigdje, jer samo za takve sastojke možemo reći da su hrana za našu kožu. Ne bih sad nabrajala sve te čudne i nepoznate sastojke, sami pročitajte na svojim kremama, gelovima za tuširanje, sapunima, deterdžentima, pasti za zube, uglavnom najopasniji su parabeni, fluor, dodani vitamini, jer oni su sintetski proizvedeni, a takvi su opasni, kancerogeni i proizvedeni od raznoraznog otpada i uginulih životinja. Mislim da ćete sada krenuti s izradom svoje kreme za lice i ruke, svojeg sapuna i sl. Na gazdarici imate recepte, a uskoro će ih biti i više. Za malo novaca dobijete puno.

Prilikom odlaska u kozmetički salon...

Osim što vam želim približiti tretmane ljepote, želim vam ukazati na neke stvari prilikom odlaska u kozmetički salon na određeni tretman uljepšavanja ili na masažu. Svima je cilj zarada, jer, na kraju krajeva, računi se trebaju nečim platiti. Cijene tretmana po salonima jako su različite i nikako nisu mjerilo kvalitete usluge. Kako sam koristila usluge nekoliko salona, i sama imala salon 6 godina, radila sa strankama i sama imala zaposlene, imam dovoljno iskustva da mogu izvesti neke zaključke i dati vam neke savjete. Naravno, ne mogu i ne smijem generalizirati, ali mogu vam pomoći, ako se odlučite na odlazak u neki salon, kako možete znati je li to kako i što rade dobro za vas i vrijedi li novaca koji dajete za određenu uslugu.

 

Većina vas već je pronašla frizerski salon u koji odlazi, ali sam sigurna da ima barem jedna sitnica zbog koje biste najradije otišli nekoj drugoj frizerki. Tako je i s kozmetičkim salonom, ako niste zadovoljni, idete slijedeći put u neki drugi, i onda opet ne znate što vas čeka. Ne dobijete uslugu kakvu ste zamislili ili mislite da to tako mora biti. U internet salonu pokušat ću vam uz svaki tretman objasniti kako bi on trebao izgledati u kozmetičkom salonu, ako i kad se odlučite otići.

23.09.2017.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/12