Zeleni ručak iz vatrostalne
Ručak zaista ne mora biti kompliciran da bi bio kvalitetan. Ne trebate uvijek imati meso za ručak. Jaja su tu sasvim dovoljna zamjena. Također, ne trebate uvijek veliki broj namirnica da biste imali uspješan ručak. Užitak je malom broju zdravih namirnica koje savršeno pašu.
Nešto zeleno, jaja i hrpa maslinovog ulja je temelj ovom ručku. Nabavila sam kvalitetno maslinovo ulje i sada ga uživam u velikim količinama (vidi o nabavci maslinovog ulja). Ovakav obrok je lijek za organizam.
S ovim jelom ste gotovi brzo i osigurali ste svima iznimno zdravo jelo i obrok. Mlade krumpire operete, malo ostružete i razrežete na četvrtine. Stavite kuhati u malo vode. Zeleno povrće poput: mlade blitve, mladih listova kupusa, raštike i slično operete. Kod mene obično ima raznih listova, ovisi što nađem u vrtu. Nađe se tu ponekad koprive, trpuca, mlade cikorije...Ako su listovi već razvili jaku stabljiku, onda te stabljike narežete i stavite kuhati zajedno s krumpirima.
Pred kraj kuhanja dodate narezane listove. Sve procijedite od viška vode, zasolite, dodate narezani češnjak i zalijete domaćim, maslinovim uljem. Prelijete u vatrostalnu zdjelu. Najljepše izgleda kada je zdjela okrugla, ali nije bitno. Poravnate površinu i ponovo malo zalijete maslinovog ulja. Na to razbijete jaja i stavite zapeći u pećnicu. Obavezno pokolpite.
Jaja će pobijeliti i ispeći će se u maslinovom ulju u koje su bila ubačena. Jaja će prožeti i zeleni sloj, a maslinovo ulje će sve to povezivati. Jako je ukusno, a i teško da možete zamisliti zdraviji ručak.
Sastojci
Sastojci su za ručak, za otprilike 4 osobe
- 70 dkg zelenog povrća
- 4 krumpira
- 1 cijeli češnjak
- maslinovo ulje u neizmjernim količinama
- 8 jaja
- sol
Piše: Sunčica P.
Ocijenite ovo:
prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)