Cikorija s inćunima

Sastojci

  • 500 g lišća divlje cikorija
  • 200 g slanih inčuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • peršin
  • vinski ocat

Očistite cikoriju, izrežite u tanke trake i ostavite u hladnoj vodi oko sat vremena. U mužaru zgnječite češnjak i pola količine inćuna, dodajte 4 žlice vinskog octa i 4 žlice maslinovog ulja. Ocijedite cikoriju i prelijte je umakom, pospite sjeckanim peršinom i dodajte ostatak inćuna.

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/10