Tušt na grčki

Tušt se koristi u mnogim kuhinjama diljem svijeta. Ovo je grčka verzija. Dakle, na maslinovom ulju ispržite češnjak, origano, kockice narezane tikvice i izrezane, odebljale stabljike tušta. Tikvice i stabljike tušta trebaju nekoliko minuta toplinske obrade i zato se prže prve.  Nakon nekoliko minuta, dodate narezanu rajčicu, kockice feta sira i preostale narezane listiće tušta. Sve dobro posolite i promiješate.

portulak, tušt

Za ovu priliku baš nisam imala feta sir, ali sam zato jelo poslužila uz malo kiselog vrhnja. Uz koju šniticu pršuta, ispala je savršena, ljetna večera.

Sastojci

  • 1 tikvica
  • 1 veća rajčica
  • stručak tušta
  • češnjak
  • origano
  • feta sir
  • sol
  • maslinovo ulje

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/12