Mladi tušt s krumpirom

Tušt je biljka koju u toploj sezoni stalno imam u vrtu. Okus te biljke mi je puno ukusniji od mnogih ubobičajenih povrtnica. Kako se ta biljka jednostavno i obilno  osjemenjuje, u vrtu sam u jednom trenutku imala mnoštvo mladih biljki. Ubrala dam te male biljke zajedno s korijenom. Dobro sam ih oprala i dodala u kuhani krumpir. Vrhnje, majonezu i sol sam dobro promjiešala i kao umak dodala u jelo.

Mlade biljke tušta ne morate kuhati, ustvari, šteta ih je kuhati. Konzumirate ih zajedno s crvenim korijenčićem. Večera je bila izvrsna! Čak i izgleda posebno.

portulak, tušt

Sastojci

  • mladi tušt
  • krumpir
  • čaša kiselog vrhnja
  • 1 vrećica majoneze
  • sol

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/9