Sir i vrhnje s tuštom

portulak, tušt

 

Portulak ili tušt nije korov. Za mene je to povrće. Izuzetno je ukusna biljka i zato sam tražila načine za najbolju pripremu.

 

Kombinacija sa sirom i vrhnjem me oduševila. Odlično je! Nakon tog jela, tušt je za mene ravnopravno povrće kojeg bi trebalo uzgajati, a ne bacati iz vrta.

 

Nisam pretjerivala s količinom biljke (stavila sam stručak kao na slici) jer nisam znala kako će biti prihvaćeno. Bilo je odlično prihvaćeno! Ovo je najbolje povrće koje možete kombinirati sa svježim sirom! Ne moram govoriti koliko je ta biljka zdrava. Tušt je zdraviji izbor od bilo kojeg uzgojenog krastavca ili paprike.

Sastojci

  • stručak tušta
  • sir i vrhnje
  • sol, papar
  • može se dodati nasjeckana paprika

portulak

 

Piše: Sunčica Pećnjak