Sir i vrhnje s tuštom

portulak, tušt

 

Portulak ili tušt nije korov. Za mene je to povrće. Izuzetno je ukusna biljka i zato sam tražila načine za najbolju pripremu.

 

Kombinacija sa sirom i vrhnjem me oduševila. Odlično je! Nakon tog jela, tušt je za mene ravnopravno povrće kojeg bi trebalo uzgajati, a ne bacati iz vrta.

 

Nisam pretjerivala s količinom biljke (stavila sam stručak kao na slici) jer nisam znala kako će biti prihvaćeno. Bilo je odlično prihvaćeno! Ovo je najbolje povrće koje možete kombinirati sa svježim sirom! Ne moram govoriti koliko je ta biljka zdrava. Tušt je zdraviji izbor od bilo kojeg uzgojenog krastavca ili paprike.

Sastojci

  • stručak tušta
  • sir i vrhnje
  • sol, papar
  • može se dodati nasjeckana paprika

portulak

 

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.5 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/5