Recept za mariniranje

mariniranje kinesko

Mariniranje je vrlo bitna komponenta u kineskoj pripremi mesa. U kineskoj kuhinji inzistira se na mesu koje je sasvim čisto, bez žilica i masnoća. Nakon što ste ga takvog narezali, težnja je da pripremljeno meso bude mekano. To se postiže mariniranjem. U narezano meso dodajte sve navedene sastojke. Prstima sve dobro pomiješate. Najbitnija komponenta marinade je soda bikarbona koja trga i omekšava mesna vlakna. Kineski restorani drže meso u marinadi vrlo dugo, čak i više dana. Po meni je optimalno držati 1 dan. Ako držite kraće, nećete postići željeni efekt.

Sastojci

  • trakice mesa, 500 g
  • 1/2 male žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žlica čili umaka
  • 1/2 dl vode

 

Prije svakog kineskog, mesnog jela, primijenite ovu marinadu. Meso piletine nije potrebno držati cijeli dan u marinadi. Takvo meso je marinirano već nakon nekoliko sati.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.83 (6 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/8