Palenta s koprivom

Sastojci

  • 0,5kg palente
  • 300g svježeg sira
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 1/2 kg mlade koprive

Skuhati 0,5 kg palente (na gusto) i istresti u namašćeni pleh. Od sira i vrhnja načiniti namaz s prstohvatom soli. Oprane  listove koprive ubaciti u uzavrelu vodu. Kuhati 5-10 minuta. Procijediti , dodati nekoliko kapi limuna (da sačuva zelenu boju) i usitniti. Smjesi kuhane koprive dodati malo šećera i 2 žlice vrhnja te dva jaja i kratko propirjati na tavi. Na polovicu ohlađene palente nanijeti smjesu koprive i zatim smjesu skute, te poklopiti drugom polovicom palente. Posuti češnjakom i maslinovim uljem..

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/30