Juha od koprive

Juhu od koprive karakterizira duboka i jaka zelena boja. Već sam izgled govori o nutritivno jakoj i okrepljujućoj juhi. Kopriva je puna željeza, vitamina C i ostalih mineralnih tvari. Pravo carstvo nutrijenata! Kopriva djeluje na obnavljanje i liječenje krvnih stanica. Sa svojim krvotvornim tvarima liječi bljedilo, slabokrvnost, anemiju i druge teške bolesti krvi. (vidi članak). Zato je ova juha delicija i imate je na raspolaganju samo kratak dio proljeća.

Sastojci

  • 20 - 30  dkg vrškova kopriva
  • češnjak
  • sol
  • maslinovo ulje
  • kiselo vrhnje (po ukusu)

Recept je vrlo jednostavan i možete ga koristiti za juhu od blitve, brokule ili sličnog povrća. Dakle, koprivu operemo i kuhamo. Dok perete koprivu, jasno je da morate imati neke rukavice.

 

Zagrijete maslinovo ulje i dodate sitno nasjeckani češnjak. Malo promiješate i dodate koprivu. Miješate i podlijevate količinom vode koja vam je potrebna za juhu. Na kraju dodate soli i izmiksate štapnim mikserom. Poslužite po tanjurima. Uz to možete ponuditi koju žličicu kiselog vrhnja.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 2.5 (2 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/10