masaža leđa

Medicinsko-kozmetička masaža

 

Medicinsko-kozmetička masaža pomaže ljudima koji moraju dugo ležati iz nekih razloga, da im mišići ne bi atrofirali. Također pomaže i starijim ljudima koji su izgubili dosta mišićne mase, kako zbog manjkave prehrane, tako i zbog premalo kretanja. Ako dugo sjedite, masaža će vam pomoći da uklonite probleme koje zbog toga imate: bolove u leđima, vratnom dijelu kralježnice, umanjit će glavobolje, pomoći će vam da bolje spavate, poboljšat će cirkulaciju. Ako imate upalu mišića zbog nečega, odmah otiđite na laganu masažu, umanjit će ili ukloniti upalu.

 

Medicinsko-kozmetička masaža odličan je tretman i kad se dobro osjećate, jer tek tada ćete u potpunosti osjetiti njenu blagodat: opuštanje.

Ako se radi medicinsko-kozmetička masaža, ona smanjuje bore, opušta, poboljšava cirkulaciju, uklanja glavobolju, naročito ako se s njom kombinira masaža glave i gornjeg dijela leđa. Takvu masažu teško je izvoditi na sebi.

 

masaža leđa

 

 

Postoje razne tehnike masiranja. Neću u ovom tekstu ulaziti u objašnjavanja i nabrajanja masaža. Svaka masaža, naravno, pravilno izvedena, dobra je ako vas opušta, ako vam pomaže kod određenih problema.

 

Dodir ljudske ruke najbolji je lijek. Maser mora biti pozitivna osoba, jer daje svoju energiju primatelju masaže. To je jedan od razloga zašto se nakon dobro izvedene masaže osjećamo bolje, obnovljeni smo.

 

Jedna vrlo važna napomena: ne jedite barem 2 sata prije masaže.

13.08.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/3