Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža također je nešto što treba dobro naučiti i to tek nakon medicinsko-kozmetičke masaže. Za nju treba imati i kondiciju. Također mislim da svatko može naučiti masirati, i to dobro, no potrebna je iznimna volja i samomotivacija da u svakoj masaži, ali svakoj, radite izvrsno i s voljom, jer ako izgubite volju, masažu nećete izvesti pravilno. Od svih investicija u životu, najbolja mi je bila upravo ta za učenje masaže. Koliko novaca ode na nepotrebne stvari, da sad ne krenem nabrajati, svatko za sebe zna da troši dosta na nepotrebno. Jedan u obitelji nauči masažu, i kad ju usavrši, može naučiti drugoga, tako da i sam može imati svojeg masera.

 

anticelulitna masažaKod anticelulitne masaže jako je bitno da se radi barem svaki drugi dan. Kako odlaziti u salon na takvu masažu? Svaki drugi dan je naporno, vremenski mnogima nemoguće, a financijski…ako znate cijene, lako izračunate. Učinak anticelulitne  masaže bit će trajan kad krenete u borbu s celulitom na svim poljima. Prvenstveno je to prehrana.

 

Prehrana je najvećim dijelom kriva za celulit, pa će tako najvećim dijelom i uklanjati celulit. Anticelulitna masaža ili neki tretman smanjuju obujam masnih stanica, istiskuju toksine i vodu iz njih, no, ako nismo prestali s unosom toksina u tijelo, anticelulitni tretmani dat će samo privremene rezultate i nakon par tjedana vaš obujam vratit će se na staro. Uz promjenu prehrane i tretmane, potrebno je dodatno koristiti anticelulitne preparate koje sami možete izraditi. linkovi na anticelulitno ulje i kremu:

Anticelulitna-krema

Anticelulitno-ulje

 

Sve to još uvijek nije dovoljno – izabrati neki sport, redovito trenirati, dat će rezultate. Celulit pospješuje višesatno sjedenje. Izračunajte koliko sati dnevno sjedite, a koliko hodate, trčite i sl. Razlika je, vjerujem, velika u "korist" sjedenja. Sjedenje nije uzrok nastanku celulita, ali ga pospješuje, odnosno, usporava njegovo uklanjanje. Čovjek je stvoren za kretanje, a ne za sjedenje. Zato imamo zglobove, tetive, ligamente i mišiće. Mišići atrofiraju ako se ne koriste, a kako vam se na taj način smanjuje i mišićna masa, povećava se udio masnog tkiva – godinama s istom tjelesnom težinom, što vas zavara. Povećanjem mišićne mase povećavate "sagorijevanje" unesene energije (hranom) i topljenje masnih naslaga bez promjene u tjelesnoj težini. To se može jedino treningom, a masaža se izvrsno u to uklapa. Opušta mišiće, potiče cirkulaciju, na taj način pospješuje uklanjanje toksina iz tijela, pa tako pomaže i u mršavljenju i u uklanjanju celulita.

12.03.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/4