Anticelulitno ulje

anticelulitno uljeAnticelulitno ulje

Recept za anticelulitno ulje je sličan po sastojcima receptu za anticelulitnu kremu. Anticelulitnu kremu je brže napraviti jer ne morate čekati 40 dana da završi maceriranje biljaka. Maceriranje na suncu traje duže, ali zato dobijete kvalitetniju otopinu.

anticelulitno ulje

Sastojci

 • 600 ml domaćeg maslinovog ulja
 • 50 g bršljana – svježe lišće
 • štapić cimeta
 • 2 grančice ružmarina, 10 cm duljine svaka – ako ga nemate, u gotovo ulje dodajte 4
  kapi eteričnog ulja ružmarina
 • 2 žličice kave – organske (ako je u zrnu, usitniti batom za meso, a može i grubo
  mljevena)
 • 1 žličica đumbira u prahu (organskog)
 • 15 kapi eteričnog ulja lavande – dodati na kraju, kad je ulje procijeđeno i dobro
  promućkati

Uzeti staklenku od 7 dl ili veću. Lišće bršljana narezati, a možete ga i samljeti u mlincu. Sve sastojke staviti u bocu, uliti ulje, lagano protresti. Ugurati sve sastojke u ulje, da ne viri ništa iz ulja. Staviti 40 dana na sunce ili na toplo mjesto. (Po noći stavljati bocu unutra.) Često promiješati. Procijediti ulje, uliti u tamnu bocu, dodati eterična ulja i dobro promućkati. Bocu dobro začepiti. Za svakodnevnu upotrebu uliti ulje u tamnu bočicu od oko 1 dl.

 

Anticelulitna masaža

Dubinsku, anticelulitnu masažu treba izvoditi educirana osoba, odnosno, zahvate masaže potrebno je znati, da bi se izvelo sve pravilno i s učinkom. Naravno, ako nemate masera ili maserku ili ne možete izdvajati tjedno i do 500 kn za masaže, sami možete nanositi kremu, svoju, u čije ste sastojke sigurni da nisu štetni i raditi body wrapping kod kuće. Nanesete kremu dlanom uvijek u smjeru prema srcu. Namažite obje noge i krenite s masažom, lagano pritiskujući s oba dlana naizmjenično, ne smijete osjetiti bol. Nakon par minuta možete rukom uhvatiti mišić kao da čupkate i pustiti ga nakon par sekundi. Za obje noge treba vam barem 10 minuta. Nakon toga omotate noge plastičnom folijom, ne prečvrsto, da možete hodati, obucite preko toga tanke tajice i još trenirku preko svega, tako da možete sve normalno raditi, minimalno sat vremena. Idealno je leći na električnu deku, ona će vas najbrže zagrijati, pokriti noge i „malo“ se zagrijavati. Uz pomoć topline krema će bolje razbijati celulit. Kako je celulit posljedica lošeg rada metabolizma, problem se ne da riješiti samo kremom i masažom, potrebno je mijenjati prehranu i početi se kretati svakodnevno. Ako taj problem imate godinama, teško možete očekivati glatke noge i bokove za par mjeseci, ali ako imate 1. ili 2. stupanj celulita, moguće je. Ako je ikako moguće, koristite ručnu masažu, izbjegnite aparate, bilo kod kuće ( tu prvenstveno mislim na ručne masažere), bilo da odete na neke tretmane u salone, takvi aparati daju površne rezultate i velika je vjerojatnost da će doći do povreda, npr. tkiva, kapilara. Uz sve to cijene tih tretmana premašuju rezultat. Najčešće pozitivnih učinaka nema, barem ne za vas. Uskoro više o celulitu i njegovim uzrocima.

28.10.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/2