Masaža lica

masaža lica

Masaža ima i kozmetički učinak – naročito masaža lica. Masaža lica smanjuje bore, opušta, poboljšava cirkulaciju, uklanja glavobolju. Godinama već tražim način samopomoći što se bora tiče,

samomasaža daje ipak najbolje rezultate, jer ju možete raditi svakodnevno, u bilo koje vrijeme, kad god vam odgovara.  

Nedavno sam na jednom blogu pronašla link za Tanaka face massage. Videa su na youtube-u, u četri dijela.

 

Dva su oblika: masaža i samomasaža. Trebalo mi je par tjedana da uz ta 4 videa naučim obje napamet.

 

Masaža lica I

Masaža lica II

Masaža lica III

Masaža lica IV

 

Masaže morate izvoditi točnim redoslijedom koji je na videu. Ne možete krenuti bilo kako, svaki put drugačije, tako zaboraviti koje ste zahvate napravili, a koje još trebate izvesti. Masaža se izvodi polako, ali ne opet da traje unedogled. Otprilike vam treba 3-4 minute da ju napravite. Uz video, dok učite, treba vam, u početku, sigurno više vremena. Učinak masaže vidljiv je odmah, no kod uklanjanja bora treba malo strpljenja. Prije početka dobro je da vam netko slika lice. Svaki mjesec tako. Usporedite slike nakon par mjeseci tretmana – vidjet ćete razliku. Ja sam ju vidjela već nakon 3 tjedna! Bore ispod očiju kao da su ispeglane!

 

Video je popraćen iscrpnim objašnjenjima na engleskom jeziku, vjerujem da će se većina vas dobro snaći s tim. Slijedite savjete iz videa i uspjeh neće izostati!

 

Još jedna bitna stvar, to je krema ili ulje za masažu lica. Bitno je da se ne upije odmah, već da vam jagodice prstiju mogu kliziti po koži cijelo vrijeme, a ne da trljate suhu kožu, izazvat ćete neželjene reakcije. Evo savjeta: ja koristim svoju emulziju za lice. Odlična je za masažu!

28.05.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/2