Masaža

Samoj sebi mogu napraviti niz tretmana na licu, manikuru, njegu ruku, njegu stopala, nalakirati nokte i na rukama i na nogama, oblikovati si obrve itd., no, masažu si ne mogu napraviti, pogotovo ne anticelulitnu. Znam raditi samomasažu, no, anticelulitna je toliko naporna da ju ne vrijedi ni započeti, jedino da znate pravilno umasirati kremu.

 

Ovisno o tome želite li opuštajuću ili razbuđujuću, to bi vas maser/-ka trebao/-la pitati, ako je opuštajuća, najbolje da je pred večer, sporijeg tempa i blažeg pritiska. Ako je razbuđujuća, najbolje da je u jutarnjim satima, bržeg tempa i jačeg pritiska, mada sve ovisi o tome što želite. Nekome više odgovara jača masaža bilo kad, a nekome, s druge strane, odgovara uvijek opuštajuća. Mene će anticelulitna masaža ostaviti budnom, mada ju je najbolje raditi navečer, ali izvedena pravilno, neće vas razbuditi previše.masaža

 

Madicinsko – kozmetička masaža mene uspava, jer želim polaganu i s pritiskom koji ni u jednom trenutku nije bolan. Dakle, masaža ne smije boljeti! I još jedna stvar, nikako vam ne savjetujem odlazak na masažu ako imate jake bolove, jer postat će još jači, nećete moći izdržati. Jednom sam samo to probala, prilikom jakih bolova u vratnim mišićima (propuh me napuhao), probala sam ih s masažom ublažiti. To nije bilo za izdržati – bolovi su postali duplo jači, neizdrživi. Moje pravilo je: masaža treba stvarati ugodu, treba opuštati, a ne boljeti još jače. Dakle, treba pričekati da bolovi popuste toliko da ih možete "podnositi" bez nekih preparata protiv bolova, tek onda otići na masažu. Nakon masaže ne biste trebali imati masnice po tijelu, a ni upalu mišića - to je znak da je masaža bila prejaka, agresivna ili nepravilno izvedena.

 

Bila sam prije par mjeseci na jednoj masaži, sa željom da idem redovito. No, nakon prvog zahvata odlučila sam da je to ujedno i zadnja masaža. Nakon masaže bilo mi je jako vruće cijeli dan, mislila sam da ću "izgorjeti"! To je bio znak da su se pokrenuli toksini u tijelu, da idu van sa znojem, to bi bilo super da je to bilo ono što sam željela dobiti s masažom. Htjela sam opuštanje, htjela sam zaspati, kao što i moj muž zaspi već nakon par pokreta mojih ruku.  

 

Kad planirate odlazak u salon na masažu, dobro je informirati se unaprijed o cijeni, o uljima koja tamo koriste, o trajanju masaže. Možete za početak probati, npr. masažu stopala, ja nisam tako napravila, što je bila moja greška. Ako vam se svidi masaža, ako vas opusti i vidite da koriste prirodna ulja (a ne parafinsko ulje), s certifikatom, možda vas i pitaju u salonu koji miris želite ili vam postave još neka dodatna pitanja, što je znak da se brinu o svojim strankama i da im je stalo do toga da im se vratite. Vjerujem da niste spremni izdvojiti neki poveći iznos za masažu, ili aroma-masažu, ili limfnu drenažu, a da ne dobijete potpunu uslugu. Cijene znaju biti paprene za masažu koja traje 50 – 60 minuta. Ako želite zdravstveni učinak masaže, potrebno je redovito odlaziti na masaže. Limfna drenaža je po tome specifična, nju treba raditi barem svaki drugi dan da bi dala rezultate.

 

Prije nekoliko godina imala sam sreće i prošla terapiju od 10 limfnih drenaža nogu, rezultati: nestale su otekline s gležnjeva, koje se nisu ni vidjele da postoje, manji obujam tijela, a kako se limfa pokrenula, tako su se i moji bubrežni kamenci pokrenuli (za koje pojma nisam imala da ih imam!), pojavili su se bolovi, no, mi smo nastavili s drenažom, tako da sam jedan kamen izbacila, u međuvremenu završila na pretragama, koje su pokazale da imam kamence, dobila savjet da odem na lasersko razbijanje. Naravno, s obzirom na to kakav sam tip osobe, kako živim i kakav je moj stav naspram agresivnih metoda – odbila sam takav postupak. U slijedećih nekoliko mjeseci otopila sam kemence uz pomoć dvije ljekovite biljke… Ponovni pregled ustanovio je da kemenaca više nema. To je bio dokaz učinkovitosti biljaka, a rekla bih, sve to je dokazalo učinkovitost limfne drenaže.

13.01.2020.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 2.6 (5 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/3