Kesten kocke

kesten kocke

Od žutanjaka, šećera, oraha, prezla i snijega od bjelanjaka napraviti tijesto. Tijesto peći na 170 stupnjeva, 20 minuta. U međuvremenu skuhati zeleni čaj i pomiješati ga sa rumom. Pečeno tijesto (vruće) preliti sa čajem i rumom.

Izmiksajte maslac i šećer te dodajte kesten pire. Izmiksajte sve skupa i dodajte malo ruma. Namažite kremu na hladan biskvit. Istucite 3 dl slatkog vrhnja i premažite kolač. U slatko vrhnje dodajte koju žlicu šećera.

 

Sastojci

Tijesto
  • 4 žutanjka
  •  10 dkg šećera
  •  10 dkg mljevenih oraha
  •  3 velike žlice prezli (krušnih mrvica)
  •  4 bjelanjaka (snijeg)
  •  2 dl zelenog čaja
  •  1/2 dl ruma
Krema
  • 500 g  kesten pirea
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 maslac
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma
  • 3 dl slatkog vrhnja za šlag

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/12