Štrudla od kestena
Ako su vam dosadili klasični okusi štrudli, evo jednog osvježenja. Kada probate ovu štrudlu, iznenadit će vas poseban i ukusan okus nadjeva. Nevjerojatno ukusna štrudla. Najbolje ju je raditi u sezoni kestena jer ćete tada vrlo lako doći do ploda kestena. Svježi kesten je ipak najbolji izbor, ali možete koristiti i kupovni blok.
Sastojci
- 200 g oguljenih svježih kestena ili kesten blok
- 2 jabuke
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- šećer po želji
- korica limuna
- 1 žumanjak
Ukoliko koristite svježi kesten, najprije ga ispecite te nasjeckajte na manje komade. U tavi ga kratko karamelizirajte zajedno sa šećerom, dok se ne otopi. Ako se radi o kupovnom kesten bloku, cijelu smjesu možete odmah postaviti u tavu i karamelizirati s dodatkom šećera po želji.
Izribajte dvije jabuke, dinstajte na posebnoj tavi dok voda ne ispari. Zatim povežite jabuku i kesten, dodajte koricu limuna te promiješajte. Smjesa mora imati grubu strukturu koja se mora ohladiti.
Razvaljajte lisnato tijesto. U sredinu tijesta stavite nadjev te zarolajte. Pecite na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni.
Piše: Sunčica Pećnjak