Štrudla od kestena

Ako su vam dosadili klasični okusi štrudli, evo jednog osvježenja. Kada probate ovu štrudlu, iznenadit će vas poseban i ukusan okus nadjeva. Nevjerojatno ukusna štrudla. Najbolje ju je raditi u sezoni kestena jer ćete tada vrlo lako doći do ploda kestena. Svježi kesten je ipak najbolji izbor, ali možete koristiti i kupovni blok.

študla od kestena

Sastojci

  • 200 g oguljenih svježih kestena ili kesten blok
  • 2 jabuke
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • šećer po želji
  • korica limuna
  • 1 žumanjak

Ukoliko koristite svježi kesten, najprije ga ispecite te nasjeckajte na manje komade. U tavi ga kratko karamelizirajte zajedno sa šećerom, dok se ne otopi. Ako se radi o kupovnom kesten bloku, cijelu smjesu možete odmah postaviti u tavu i karamelizirati s dodatkom šećera po želji.

 

Izribajte dvije jabuke, dinstajte na posebnoj tavi dok voda ne ispari. Zatim povežite jabuku i kesten, dodajte koricu limuna te promiješajte. Smjesa mora imati grubu strukturu koja se mora ohladiti.

 

Razvaljajte lisnato tijesto. U sredinu tijesta stavite nadjev te zarolajte. Pecite  na 180 stupnjeva dok se ne zarumeni.

Piše: Sunčica Pećnjak