Najbolji pečeni kesteni

Potraga za kestenima je predivan izlet, pogotovo ako je potraga uspješna. Kesteni nemaju dugi rok trajanja i zato ih treba pripremiti unutar 2 - 3 dana. Ako kestene kupujete na tržnici, birajte sjajne, glatke kestene jer se po tome vidi svježina.

 

Za ovaj recept sam čula od kolegice i zaista je najbolji recept za pripremu kestena. Kesteni se na taj način najbolje otvore i najlakše čiste. 

pečeni kesteni

Priprema

Kestene presijecite po širini i to po obloj strani (kao na slici). Stavite ih u hladnu vodu i pustite da voda zaključa. Čim proključa, vodu procijedite, a kestene posložite u pleh. Pri tome okrenite rez prema gore. Najbolje je koristiti masni papir za pečenje. Kesteni će biti još malo vlažni od kuhanja i to je bitan faktor. Kesteni zadrže određenu vlagu od kuhanja, a pećnica ih samo malo posuši. Upravo zbog takvog postupka, kesteni ostaju ukusni i mekani.  Pecite ih na 200 °C 15 minuta. Prije jela ih možete dodatno pokriti krpom i pustiti da se još mako pare.

Većina kestena, ako su zdravi, lijepo se otvore i lagano čiste od vanjske i unutarnje ljuske.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/28