Čaj od cvjetova jaglaca

čaj od cvjetova jaglaca

Jaglac je jedan od najefikasnijih sredstava protiv nesanice. Čaj od cvjetova jaglaca smiruje nervozna stanja, liječi nesanice, jača živce. Preporučuje se isprobati ovaj prirodni lijek prije svih sintetičkih lijekova koji obećavaju miran san. Ovaj čaj donosi san i liječi sve uzroke nesanice. Mnogi su se ljudi preporodili na ovaj način i spasili od fizičke i duševne iscrpljenosti. Osim toga, jaglac čisti krv, potiče proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, pospješuje cirkulaciju krvi, izbacivanje sluzi te uopće potiče cijeli metabolizam. Sve o ljekovitosti jaglaca pročitajte ovdje.

Sastojci

  • 2 žličice cvjetova jaglaca
  • 3 dl prokuhane vode

Usitnjene suhe cvjetove jaglaca s čaškom i stabljikom, ili dvostruko više svježih, preliti kipućom vodom te pokriveno ostaviti da odstoji 5 minuta. Procijediti čaj te zasladiti medom.

 

U rano proljeće priuštite sebi i svom organizmu ovakvu okrepu. Kada prelijem čaj u čašu, uvijek zaostane par cvjetića koje ne uspijem procijediti. Promatrala sam to cvijeće u čaju i divila se. Kako se tekućina giba, cvjetići uvijek zauzimaju drugačije položaje, kao da plešu, otkrivajući fascinantne oblike i prizore. Fotografijom sam zabilježila dio te igre. Cvijeće iz čaja slobodno pojedite.

čaj od cvjetova jaglaca

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.76 (8 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/6