Vizija Prirodne

Tako je malo potrebno za sreću, a to malo je tako puno! Mnoštvo je izbora, trgovina, online trgovina. Stalno vas uvjeravaju da vam nešto treba, a realno treba vam tako malo i tako osnovno. Na ovom portalu ne zagovaram nikakvu kupnju, ništa ne prodajem čak vas odvraćam da suludo kupujete. Život se po meni svodi na nekoliko bitnih i kvalitetnih namirnica, kako u hrani, tako u higijeni i kozmetici. Nekoliko čistih, nezagađenih i što neposrednije nabavljenih namirnica je sve što zaista trebate. Sa čistim i kvalitetnim namirnicama možete sami jednostavno napraviti sve što vam treba i to će onda uvijek biti dobro. Fokus ovog portala je upravo na receptima, odnosno da proširi znanja o tome kako sami možete od jednostavnih stvari napraviti što vam treba. Mješavine, prerađevine, polugotove proizvode, kemijske i umjetne proizvode izričito izbjegavajte. Često vas upravo "neimanje" dovede u situaciju pronalaženja kvalitetnijih rješenja nego što ga nude industrije poput prehrambene, kemijske ili nove, takozvane organske. Jedini je uvjet da budete otvorenog uma, pogleda, bez predrasuda, da niste pod utjecajima bilo kakve vrste. Ispravno je držati se prirodnog, jednostavnog i neposrednog. Jedino je prirodno dovoljno dobro za vas i nešto čemu možete vjerovati.

 

Vjerovati medijima, liječnicima, farmacijskoj ili prehrambenoj industriji do sada se pokazalo pogubno i nisu opravdali povjerenje ljudi. Dapače, desili su se i dešavaju se ogromne prevare i apsurdi. Jedino možete vjerovati vlastitom zdravom razumu i logici. Zato trebate biti informirani. Trebate progledati i znati gledati. Prirodna pokušava pomoći u tome. Pokušavam pomoći kroz jednostavne i prirodne recepte ili savjete. Jedino takve stvari koriste ljudima i okrenute su za opću dobrobit. Postoji nešto bolesno i iskrivljeno u današnjem stavu prema hrani i općenito stvarima koje čovjeku trebaju za život. Zato sam smatrala da treba okrenuti smjer i napraviti ovakav portal.

fuksija

 

Iako dosta govorim o biljkama, ne zagovaram vegetarijanstvo niti bilo kakvu krajnost u ishrani. U svojoj okolici otkrila sam mnoge jestive i korisne biljke. Uživam u divljem bilju kao izvoru hrane. Smatram da su mnoge korovne biljke dragocjene i praktički predstavljaju prirodni lijek. Prirodni lijekovi mogu biti puno učinkovitiji, besplatni su i nisu štetni poput današnjih kemijskih lijekova. Naravno da nitko neće reklamirati prirodne lijekove jer to nikome nije u interesu. Zato ćete vjerojatno ostati u neznanju i zakinuti za informacije koje vam na jednostavan način mogu sačuvati život. Biljke liječe organizam, međutim prirodna čovjekova hrana je hrana životinjskog porijekla. Ta se hrana ipak pokazala najbolja za čovjeka. Čovjek ima kratko crijevo i građen je poput drugih svejeda i mesojeda i zato ne može previše izvući iz biljne hrane. Smatram da je važno pratiti sezone u prirodi i jesti sezonsko. Mislim da treba jesti hranu iz onog podneblja u kojem živite, svježe i što manje prerađeno. Ta hrana će vam osigurati sve što vam treba. Ne volim komplicirane i iscrpljujuće recepte, niti skupe i egzotične namirnice. Moj stav je drukčiji. Smatram da su biljke koje samoniklo rastu u vašoj blizini pravo bogatstvo. Isto mislim i za autohtone ili divlje voćke. Ne znam zašto se biljke koje su prilagođene i dobro uspijevaju automatski podcjenjuju i odbacuju. Jedite jednostavno, što znači kombinirajte hranu vrlo promišljeno i ograničeno. Umjerenost u hrani je najvažniji ključ zdravlja. Svaki organizam je individualan i ima drukčije zahtjeve prema hrani. Ako naučite slušati organizam i svoja osjetila, to je onda sve što vam treba. Industrijska hrana je ogromna opasnost za vaša osjetila, jer mnoga hrana čak i najosnovnija (poput kruha) izaziva ovisnosti. Čim ste ovisni, u ropstvu ste. Ne mislim da se trebate izolirati od današnje iskvarene hrane. Baš suprotno, trebate je konzumirati u količinama koja nije štetna. Dio ste naše današnjice i konzumiranjem takve hrane, na neki način postajete imuni na štetne sastojke. Tijelo uvijek uči i prilagođava se, fantastično je.

 

Svojim receptima želim ljudima dati neovisnost od farmaceutskih, kozmetičkih, prehrambenih i drugih globalnih kompanija koje danas sve globalno kontroliraju. Svojim receptima pokušavam dati novi izbor koji je jeftin i besplatan i na taj taj omogućen i dostupan svima. Dok kozmetičke, farmaceutske kompanije pokušavaju na umjetan način napraviti proizvod i što skuplje ga naplatiti, ja pokušavam pokazati da sve to već postoji u prirodi, bilo da se radi o kozmetičkim sredstvima, lijekovima , sredstvima za čišćenje i naravno hrani. Da, potrebno se malo angažirati, naslutiti, saznati..., ali kad jednom krenete, uživat ćete u cijelom procesu! Beskrajno je zabavno izrađivati vlastitu kozmetiku, uzgajati biljke za hranu i kozmetiku, liječiti se na prirodan način, održavati dom na prirodan i organski način. To ulijeva novu radost u vaš život i to vam svima želim!

 

Ako se na Prirodnoj osjećate "doma", pozvani ste na suradnju. Rado ću objaviti vaše članke i recepte. Slobodno mi se obratite preko maila info@prirodna.hr. Zahvaljujem dosadašnjim suradnicima Marku, Sanji, Sandri jer su mi to najljepša iskustva unutar Prirodne i nadam se da će biti mnogo novih.

Piše: Sunčica P.