Tumori maternice i jajnika

Ovo je poznati narodni recept za spomenutu svrhu. Sastoji se u kombiniranju nevena i stolisnika u jednakom dijelu. Ovo je mjera za 1 dan:

 

Recept

  • 6 žlica mješavine (neven i stolisnik u jednakom dijelu) na  2,5 l vode
  • 3 žlice švedske grenčice

 

Čaj se pije o toku dana u količini od 2,5 l.  Možete ga raditi 2 -3 puta na dan tako da uvijek imate svježe pripremljen čaj. Najbolje je piti po malo i u gutljajima. Pola sata prije jela dodajte žlicu švedske grenčice u čaj. To se napravi pola sata prije svakog obroka i na taj način se potroše 3 žlice švedske grenčice.

 

čaj za ciste na jajniku

Neven se smatra prirodnim ljekovitim sredstvom protiv raka. Čak i kada operacije više nije moguća preporučuje se pijenje čaja od nevena kroz dulje vrijeme.


Stolisnik najbolja biljka za trbuh svake žene. Upotrebljava se za sve tegobe maternice, jajnika. Bilo da se radi o upalama, cistama, problemima vezanih uz menstruaciju, klimakterij. Stolisnik ima jako djelovanje i liječi teške i dugogodišnje bolesti ginekološkog dijela. U teškim oboljenjima je preporuka da se stolisnikov čaj pije koliko je god moguće podnijeti.

 

Obje biljke izuzetno čiste krv i liječe upale.

Švedska grenčica se smatra sredstvom protiv raka i koristimo je bez izuzetaka kod svih oboljenja.

Kombinacija ove dvije biljke čini idealnu kombinaciju za liječenje oboljenja jajnika i maternice. Bilo da se radi o cistama (dobroćudnim ili zloćudnim), upalama..., čak i u poodmaklom stadiju bolesti ovaj čaj može pomoći. Kako su ginekološki organi povezani s dojkama, pijenje čaja liječi i dojke, odnosno, smatra se sredstvom za suzbijanje raka dojki. U tom se slučaju u ovu čajnu mješavinu dodaje i kopriva.

 

17.12.2018.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)Ja imam policisticne jajnike koji jako lose funkciooniraju, moguce da cu imat komplikacije pri zacecu. Dali je korisno ovaj caj pit za lijecenje mojih policisticnij jajnika? Inace od malena sam ucila o biljkama i njihovim korisnim djelovanjim, od moje bake, i eto posto prvi put komentiram, zelim pohvaliti ovu stranicu jer sam zaista odusevljena sa svime!

ja sam ga nedavno pila zbog ciste. Kada sam došla na pregled, ciste više i nije bilo. Nakon toga sam svejedno nastavila piti taj čaj jer sam shvatila da mi taj čaj sređuje situaciju u tom ginekološkom dijelu i po njemu se dobro osjećam. U početku sam pila do 2 litre toga, a kasnije oko litre. Švedska grenčicu sam također koristila.

Ja sam pila taj čaj zbog bolnih menstruacija kao mlada cura (oko 25 godine) i dok sam ga pila jako mi je pomagao. Trebalo je dva mjeseca da prodjeluje, zato strpljenja. Čaj ima grozan okus, ali iplati se. Oko litra na dan je bila dovoljna

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/12