Tartar

tartar

Najbolji tartar je onaj koji napravite doma! Konzervansi u kupovnom tartaru užasno kvare i iskrivljuju okus. Osim toga, u kupovni tartar nikad ne idu kvalitetni sastojci nego oni najjeftiniji.Tartar umak nikad ne kupujem jer ga nije teško napraviti, a daleko i neusporedivo je ukusniji.

 

Kada ga priložim uz neko jelo, nisam sigurna da li mi se više sviđa sam umak ili glavno jelo. Najbolje paše uz masne namirnice i ribu. Kiselina iz tartara savršeno će se stopiti s pohanim, prženim jelima, a da ne spominjem pržene lignje. Moji su ludi za ovim dodatkom!

Sastojci

  • 1 vrećica majoneze
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 5 kiselih krastavaca
  • 2 češnja češnjaka
  • malo peršina
  • muškatni oraščić
  • 2 male žličice senfa
  • 1 žlica bijelog vina

Krastavce i češnjak naribati. Ako su krastavci veći, stavite ih manje od napisanog. Peršin sitno nasjeckajte. U posudi promiješajte sve sastojke i pospremite u hladnjak.

tartar

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/14