Rosopas - melem za oči

rosopas liječi oči

Rosopas je melem za oči. Ovo je stari dobro poznati recept za bolesne oči pogotovo za one koje su navukle mrenu. Preporučuje se kod umora i zdravim očima. Farmaceutski pripravljene kapi za oči ne mogu dostići kvalitetu ljekovitosti same biljke. A ova biljka je zaista jedinstvena. Sok ove biljke je samo za vanjsku primjenu. Nikako ne mazati unutar oka. Bez brige, svježina i ljekovitost će doprijeti duboko i brzo. Osjetit ćete svježinu i olakšanje u očima. Kao da vam je neko skinuo koprenu s očiju.

Rosopas je ime dobio po lastavici, jer grčki »chelidon« znači lastavičina trava. Lastavica uzima sok rosopasa i njime maže ptićima oči. Mladim i slijepim ptićima sok pomaže da što prije progledaju. Taj uzorak iz prirode slijedili su i ljudi. Pokazalo se da rosopas liječi mnoge probleme s očima. Siva mrena i pjege na rožnici postupno nestanu, a pomaže kod krvarenja i ablacije (odlupljenja) mrežnice. Također pomaže u slučajevima konjunktivitisakokošjeg sljepila, upalnih procesa, itd.

Recept

Oprez! Rosopas sadrži jako agresivne tekućine koje ne smiju doći u doticaj sa samim okom ili bilo kakvom sluznicom. Postupak je takav da uberete koji list ili manju grančicu. To dobro protrljate među prstima. U tim mladim izdancima i listovima i nema onog narančastog soka, ali će vam prsti bit pomalo vlažni. S takvim polusuhim kažiprstom dotaknite vanjski kut oka gdje se spajaju vjeđe i napravite pokret van na kost. Vučete prst prema van da ne bi slučajno otišlo u oko. Budite bez brige, ljekoviti sastojci će djelovati preko vanjske kože taman koliko treba.  Iako niste izravno namazali oko, do njega ipak dopre ta vlaga. Osjećat ćete pravo osvježenje i olakšanje za oči. Ovo vrijedi za sivu mrenu, slab vid i preventivno kod zdravih, ali premorenih očiju. Iskustva kažu da recept djeluje, ali treba biti uporan i postupak ponavljati duže vremena.

Piše: Sunčica P.