Protiv prehlade i gripe

Kombinacija đumbira i naranče je sve što vam treba za izlječenje ili prevenciju od neugodne gripe i prehlade. Postoji puno domaćih lijekova protiv prehlade i gripe, ali ovu kombinaciju bih posebno izdvojila i istaknula. Ovo je bila dobitna kombinacija koja me spasila ove zime. Bila sam neprestano izložena virusima. Kako neprilike nikad ne dolaze same, desilo se da sam istovremeno bila izložena velikim naporima. Zima se pokazala u svim svojim problematičnim aspektima.  

 

Đumbir je poznata protuupalna namirnica. Pogotovo je koristan za grlo i gornje dišne putove. Naprosto osjećate kako vam đumbir savršeno dezinficira i liječi grlo. Zimi će vas njegova ljutina dodatno ugrijati, poboljšati cirkulaciju. Naranča u podlozi će vas opskrbiti ogromnom količinom ljekovitih i hranjivih sastojaka. Naranča će djelovati kao unutarnji antiseptik i povećati apsorpciju svih minerala, a pogotovo željeza. Ovo je najbrži način da zacijelite načeto zdravstveno stanje i prevenirate početne simptome.

đumbir i naranča

Sastojci

  • 2 kg naranči
  • 200 - 300 g đumbira

Najbolji način pripreme je da koristite sokovnik sa jakom centrifugom. Pri tome naranču koristite zajedno s korom. U kori naranče se nalazi ogroman broj ljekovitih sastojaka. Naravno, pretpostavka je da se radi o nešpricanim narančama. Iz đumbira je jako teško procijediti ljekoviti sok, pa su zato jaki sokovnici idealni. Kada sam ovu kombinaciju stavljala u blender uvijek sam imala velike količine pjene i sitnih mrvica. Zaključila sam da su zato sokovnici puno bolji za ovu namjenu.

đumbir i naranča

Sok možete kratkotrajno pohraniti u bocu i čuvati u hladnjaku. Kroz cijelo razdoblje bolovanja uzimajte ovaj sok. Pijte ga što sporije i u malim gutljajima. Pri tome ne pribjegavajte nikakvim kemijskim lijekovima za liječenje. Ova kombinacija je sve što vam treba. Čak ima fini okus i nije poput češnjaka i luka za koje se trebate dobro potruditi kako bi ih konzumirali. Sigurna sam da vam neće trebati dugo da povratite zdravlje i snagu.

26.12.2018.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/0