Protiv prehlade i gripe

Kombinacija đumbira i naranče je sve što vam treba za izlječenje ili prevenciju od neugodne gripe i prehlade. Postoji puno domaćih lijekova protiv prehlade i gripe, ali ovu kombinaciju bih posebno izdvojila i istaknula. Ovo je bila dobitna kombinacija koja me spasila ove zime. Bila sam neprestano izložena virusima. Kako neprilike nikad ne dolaze same, desilo se da sam istovremeno bila izložena velikim naporima. Zima se pokazala u svim svojim problematičnim aspektima.  

 

Đumbir je poznata protuupalna namirnica. Pogotovo je koristan za grlo i gornje dišne putove. Naprosto osjećate kako vam đumbir savršeno dezinficira i liječi grlo. Zimi će vas njegova ljutina dodatno ugrijati, poboljšati cirkulaciju. Naranča u podlozi će vas opskrbiti ogromnom količinom ljekovitih i hranjivih sastojaka. Naranča će djelovati kao unutarnji antiseptik i povećati apsorpciju svih minerala, a pogotovo željeza. Ovo je najbrži način da zacijelite načeto zdravstveno stanje i prevenirate početne simptome.

đumbir i naranča

Sastojci

  • 2 kg naranči
  • 200 - 300 g đumbira

Najbolji način pripreme je da koristite sokovnik sa jakom centrifugom. Pri tome naranču koristite zajedno s korom. U kori naranče se nalazi ogroman broj ljekovitih sastojaka. Naravno, pretpostavka je da se radi o nešpricanim narančama. Iz đumbira je jako teško procijediti ljekoviti sok, pa su zato jaki sokovnici idealni. Kada sam ovu kombinaciju stavljala u blender uvijek sam imala velike količine pjene i sitnih mrvica. Zaključila sam da su zato sokovnici puno bolji za ovu namjenu.

đumbir i naranča

Sok možete kratkotrajno pohraniti u bocu i čuvati u hladnjaku. Kroz cijelo razdoblje bolovanja uzimajte ovaj sok. Pijte ga što sporije i u malim gutljajima. Pri tome ne pribjegavajte nikakvim kemijskim lijekovima za liječenje. Ova kombinacija je sve što vam treba. Čak ima fini okus i nije poput češnjaka i luka za koje se trebate dobro potruditi kako bi ih konzumirali. Sigurna sam da vam neće trebati dugo da povratite zdravlje i snagu.

Piše: Sunčica P.