masnoćaMasno je zdravo

Tako je! Sva prirodna masnoća je zdrava i neophodna u ishrani. To je iskonska čovjekova prehrana, osnova prehrane. Maslac, svinjska mast, vrhnje, sve masnoće iz mlijeka... su ultra zdrave namirnice na kojima se mora temeljiti čovjekova prehrana. Također su zdrave sve masnoće iz jaja, mesa, ribe. Hladno prešana ulja suncokreta, maslina, lana su važne i nezamjenljive namirnice u ishrani.

Ne nasjedajte na najveću zabludu (ili prevaru) današnjice o štetnosti zasićenih masnoća i kolesterola. Nema znanstvenih dokaza koji dokazuju da su zasićene masne kiseline prirodnog porijekla štetne. Prirodna masnoća niti uzrokuje debljanje niti bilo kakve bolesti. Pravi znanstveni dokazi su suprotni i upućuju da su zasićene masne kiseline zdrave i neophodne. Prirodne masnoće nikada nisu bile štetne za ljudsko zdravlje. Cijela ta situacije oko zasićenih masnih kiselina je jedan ogroman apsurd i prevara 20. stoljeća koju je danas teško priznati. Farmacijska industrija najviše zarađuje upravo na lijekovima za snižavanje kolesterola. Ma nije kolesterol ni štetan, niti nezdrav. Kolesterol je esencijalan za ljudsko zdravlje. Tijelo ima velike potrebe za kolesterolom i organi ga sami proizvode. Majčino mlijeko je ultra bogato kolesterolom kako i jaje. To znači da je kolesterol neophodan za početak života. Bez njega naprosto nema života. Kolesterol je neophodan za rad mozga, za spolne hormone, za popravljanje stanica, za imunološki sustav. Kako onda može biti nezdrav? Poslušajte svoj zdrav razum. Upravo je suprotno. Nedostatak prirodnih masnoća i kolesterola dovodi do mnogih bolesti današnjice. Ono sto je štetno je "nova" rafinirana, industrijski prerađena hrana, prepuna manipuliranih biljnih ulja i transmasnoća, kemijskih dodataka, modificiranog škroba, šećera i njegovih jeftinih zamjena škrobnog, glukoznog i fruktoznog sirupa. Štetna su hidrogenizirana biljna ulja koja se nalaze u margarinu, industrijski proizvedenim pecivima, keksima, kolačima, sladoledu, čipsu i mnogim vrstama čokolade. Loša ulja su sojino, suncokretovo i kukuruzno ulje, te mješavine koje se prodaju pod nazivom "jestivo" ulje.
Moderno znanstveno istraživanje nudi nebrojeni niz dokaza da je ova "nova" hrana direktni uzročnik brojnih ”civilizacijskih” bolesti zapadnog svijeta: debljine, dijabetesa tip-2, srčano-žilnih bolesti (začepljenje žila, srčani i moždani infarkt), autoimuih bolesti, alergija i mnogih vrsta raka.

Kako su nas uspjeli uvjeriti u takvu zabludu? Očito je da se sve da iskriviti i napraviti da izgleda kako nekome paše. Svi znamo da je tako u ovom društvu. Ovom zabludom oštećeno je zdravlje mnogih ljudskih generacija koja će se dugo morati ispravljati. Ovo je dokaz da uopće ne živimo u humanom društvu. Jasno je da je ovo doba vladavine profita i ljudi koji nemaju savjesti. Ovo je doba vladavine ljudi koji su skloni uništavanju radi zarade.

Prirodnu masnoću vam preporučujem iz vlastitog iskustva. Maslac je moja osnovna namirnica u ishrani. Slučajno se desilo da sam tako odrasla i moji roditelji nisu nasjeli pričama oko margarina. Žao mi je što kao gradsko dijete nisam imala više svinjske masti u ishrani. Mast i slaninu sada intenzivno uvodim u kuhanje i tvrdim da je to budućnost. Nemam ni grama sala niti problema s debljinom, a sama pojedem vjerojatno cijeli maslac za 5 dana. Za moje tijelo maslac je neophodan i vjerojatno preko njega dobivam najvažnije i najzdravije sastojke ishrane. Živim nezdravim, poslovnim gradskim životom i mogu reći da me taj maslac dobro održao s obzirom da mi je ostatak prehrane siromašan pravim prirodnim namirnicama. Volim jesti masno i sve zauljiti i nemam nikakvih problema s metabolizmom.

Zapamtite, čovjek je genetski predodređen na prirodnu hranu koja je tu kraj njega. Živite prirodnim životom i imat ćete i prirodnu hranu u svojoj blizini. Tijelo naprosto ne zna što bi s industrijski izmanipuliranim spojevima masnoća margarina, prerađenih ulja i koje kakvih aditiva...Upravo ti umjetni spojevi rade "dar-mar" u metabolizmu. Čovjek ne može izmisliti u prehrani ništa što je bolje od prirode. Ne postoji industrijski recept koji je bolji od prirodnog recepta. Ne slušajte što vam govore reklame i industrije. Već su odavno dokazali tko su...Dio smo prirode, građeni smo od istog i priroda nam je namijenila zdrava i vitalna tijela.

07.02.2021.

Piše: Sunčica P.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



E sad ovako ja svoj organizam vec vise godina zrtvujem za znanost o prirodnoj ishrani.Veliki sam hipohondar doktoru nesmijem ni pomislit otic.Jedem voce ipovrce svih vrsta , ya pice koristim cajeve od gloga,gospine trave,persina sirutku caj od sipka.Jedem crveniluk i cesnjak i tako dalje.Igrom slucaja posjecem se cjepacem za drva i odem u ordinaciju doktorica kad je vidjela prazan karton odmah sistematski pregled nemoguce da nemam nikakvu dijagnoyu a imam 49 godina,kad sam to sve u strahu i depresiji uradio nalazi nemogu biti bolji ,a imam 127kg tlak super puls isto ali rana nezarasta oko 3 tjedna.Izadjem iz ordinacije opalim si samarcinu i kazem iydo si sam svoju inteligenciju vrati se svom nauku o alternativnom lijecenju.Za tri naredna dana rana zarastila upotrjebio sam propolis i melem koji susjeda radi od nekoliko trava.Zato objavljujem rat svemu stje in i modernom nacinu zivota i razmisljanja.Odite u prirodu isprljajte se do usiju osjetite ubod trna i imajte poneku ogrebotinu oznojite se .Jedite taranu

Slažem se u potpunosti sa Vašim textom...Npr ja koristim često mast od organski ishranjenih svinja i prezadovoljna sam. Naravno, razlika je, dali se koristi mast svinja uzgojenih na farmi koje se tretiraju raznim hormonskim i inim dodacima a razlika je kada seljak hrani svinju na seoskom domačinstvu za sebe.Nastojim ne koristiti rafinirane namirnice. Maslac kupujem netretiran, meso također i nemam problema sa zdravljem. Margarinu sam odavno dala Otkaz iz mog jelovnika...Povremeno koristim i guščju mast...

Evo, nakon još 5 mjeseci kako sam na LCHF prehrani, moje zdravlje ide i dalje na bolje - aktivirala sam štitnjaču, celulit se topi, kao i masne naslage. Zvuči apsurdno, ali je istinito: masnoće tope masnoće! U LCHF prehrani 60% ukupne količine kalorija čine upravo masti. Moram napomenuti da je povrće količinski najzastupljenije! Znači, kad bismo stavili na vagu, povrća bi bilo najviše, ali kad bismo izračunavali kalorije, najveći udio bi imale masnoće, a na tanjuru ih se skoro ni ne vidi. Ja sam sebi dodatno sve posložila tako da sam na optimalnoj dijeti, u kojoj su i posebni omjeri ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Upravo takve, koji ne vjeruju da su masnoće zdrave, volim uvjeravati da - jesu zdrave. Svojim primjerom. Ustvari, svatko bira sam za sebe, no, pitanje je, zna li dobro izabrati i zna li što je ispravno. Za mene taj način prehrane jedini ima smisla i čini mi se najlogičnijim.

Slažem se u potpunosti sa Gazdaricom i tekstom u članku. Primjenjujem ovakav način ishrane i poboljšavam zdravlje.

moony, ovo što sam napisala je upravo suština zdrave ishrane. Znam da ljudi malo ne vjeruju, ali dokaz sam ja sama. Članak držim dugo na naslovnici jer smatram da je jako bitan.

Nekako mi ovaj txt ne ide uz ostale textove koji se bave zdravim zivotom...

Upravo je tako kao što kažete. Ovu istinu o masnoćama ljudi teško prihvaćaju i uglavnom ne vjeruju. O ovoj temi se sve više govori, a takav sajt je i onaj koji ste naveli. Predugo su nam ispirali mozak koje kakvi plaćeni nutricionisti. Desilo se to da su se nacije naprosto porazbolijevale. Ljudi su izgubili instinkt za hranu jer su im čula iskvarena umjetnom hranom i drogama koje izazivaju ovisnosti. Vegetarijanstvo je druga krajnost i, kako ste rekli, nije prikladno za ljude. Na gazdarici pokušavam objasniti da je najvažnije slušati svoj organizam i jesti ono "što nam se sviđa". Da bi mogli slušati svoj organizam ne smijete biti pod drogom umjetne, industrijske prehrane.

Poštovana, ne mogu, a da ne komentiram ovaj tekst. Jeste li posjetili stranicu istine i laži o hrani, Anite Šupe? Ima 3 mjeseca kako sam na LCHF-u i nikako da se najedem dobrih masnoća. Već prije narušeno zdravlje polako mi se popravlja, presretna sam zbog toga. Čovjek je stvoren i za životinjsku i za biljnu hranu, a nekako je moderno postalo sve više isticati vegetarijanski način prehrane kao "posebno zdrav", čak i veganski. Da, ako treba tijelo očistiti od toksina i parazita, ali za zdravog čovjeka, to znači nedostatak masnoća i bjelančevina koje on može apsorbirati. Treba nam više takvih tekstova, recepata i savjeta kao ovaj. Sretno! S.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/12