Limun je čudo

Svako jutro ovako započnite dan: iscijedite pola limuna, razrijedite s pola litre mlake vode i popijte. Ovo je najučinkovitiji i najjednostavniji recept za zdravlje. Alkalizira tijelo, čisti, popravlja, stimulira, uravnotežuje i priprema da tijelo može izdržati predstojeći dan. Ako ništa drugo, barem to poklonite svom tijelu i napravit ćete jako puno.

limun

 

Limun je čudotvoran plod za ubijanje kancerogenih stanica. Zašto se o ovome ne govori? Zato što farmaceutska industrija štiti svoj interes i zaradu. Koliko ljudi umire dok se ljubomorno čuva ova tajna, da ne bi bili pogođeni multimilijunaši velikih korporacija. Limun ima razna ljekovita svojstva, ali najpovoljniji efekt ima na ciste i tumore. Ova biljka je dokazani lijek protiv svih tipova raka.

 

Izvor ove informacije je upravo laboratorij koji se bavi lijekovima protiv raka. Konstatirano je da limun uništava maligne stanice kod dvanaest vrsta raka, među kojima je rak debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače. Sastojci ove biljke su pokazali da djeluju deset tisuća puta bolje od Adriamicina, kemoterapijske droge za usporavanje rasta kancerogenih stanica. Ono što je još iznenađujuće je to što limun uništava kancerogene stanice, a ne utječe na zdrave stanice.

 

Limun je pun nutrijenata. Sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan.  Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i krvožilnog sustava. Limun je prirodni antibiotik. Ima široki spektar antibakterijskog, antivirusnog i antigljivičnog djelovanja, efikasan protiv internih parazita iz crijeva, regulira visoki krvni tlak, živčane poremećaje i djeluje antidepresivno.

 

Limun ima lijepi okus i ne stvara one strašne posljedice kao kemoterapija. Ako imate mogućnosti, zasadite limunovo drvo na terasi ili u vrtu. Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora. Možete uzimati limun na razne načine. Možete jesti plod, cijediti ga, praviti razna pića i kolače. Bitno je naglasiti da koristite limune koji su svježi i organski. Kod takvog  limuna ne bacate ništa. Kora je izuzetno ljekovita i jedite je. Kora limuna ima veću nutritivnu vrijednost od same unutrašnjosti limuna ili limunovog soka. Gornji žuti sloj kao i bijela opna su izvor antioksidanata, obiluju flavonoidima i imaju dvostruko više vitamina nego sami plod. Limun je u samom vrhu najljekovitijih namirnica. To je lijek kojeg definitivno trebate imati u svom domu.

limun

Piše: Sunčica P.