Kako jesti voće

voće

Koji je ispravan način jedenja voća? Važno je znati kako i kada jesti voće.

Plodovi voća su najvažnija hrana.

Voće je najbolje jesti na prazan želudac ili barem pola sata prije ili poslije nekog drugog obroka.
Recimo pojedete dvije šnite kruha, a zatim komad voća. Komad voća je spreman proći ravno kroz želudac u crijeva, ali ga kruh sprečava u tome. U međuvremenu, cijeli obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, pa cijela masa takve hrane počinje se kvariti.
Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka! Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem se svaki put kada jedem lubenicu. Pojedem li banane imam osjećaj da pod hitno moram na zahod, itd. To se neće dogoditi ako pojedete voće na prazan želudac. Voće pomiješano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi plinove. Dakle, vi se zato napuhavate!
To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su npr. naranče i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem tijelu sve voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, steći će te svu tajnu ljepote, dugovječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.
 
Ako hoćete piti voćni sok - pijte samo sok od svježeg voća, a ne koncentrate. Nemojte piti prigrijan sok. Nemojte jesti ni kuhano voće, jer tada ne dobivate njegove hranjive tvari. Kuhanjem uništavate sve vitamine. Voćni sok je preporučljivo piti 30 min. nakon obroka ukoliko se radi o obroku bez mesa. Ukoliko obrok sadrži i meso, treba piti najmanje 2h nakon obroka. Najbolje je piti voćni sok iz sjeckalice (blendera), jer uključuje kompletan plod čime ujedno dobivamo i vlakna koja su lako probavljiva, a važan su element zdrave prehrane.
 
Jedenje cijelog ploda je bolje nego pijenje soka. Ako želite piti voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer morate ga pomiješati sa slinom prije gutanja. Svakog 3. dana možete jesti voće kako bi brzo očistili svoje tijelo od toksina. Ako 3 dana jedete samo voće i pijete voćni sok iznenadit ćete se i sami kad vam prijatelji kažu da izgledate svježe!
 

Piše: Sunčica P.