Juha od maslačka

juha od maslačka

Kratko prokuhajte lišće i pupoljke od maslačka u dosta vode i vodu bacite. Pirjajte luk ili češnjak na maslinovom ulju, pa dodajte u lišće od maslačaka s dvije čaše vode. Štapnim mikserom usitnite lišće, pustite da kratko prokuha. Podijelite u tanjure i ukrasite isjeckanim cvjetovima i pupoljcima. U svaki tanjur dodajte i žlicu kiselog vrhnja.

Sastojci

  • 2 šake nasjeckanog lišća maslačka
  • 1 šaka cvijetova i pupoljaka maslačka
  • malo maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 šalice vode
  • 1 žličica soli
  • 2 dcl kiselog vrhnja

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Odlično, probala, jos sam dodala malo pancete na kockice koju sam popržial sa lukom i porilukom...mmmmmm...stvarno dobro i zdravo :))

na veliku žalos tako je napravljeno više od 50% fasada

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/48