Juha od jaglaca

juha od jaglaca

U rano proljeće dostupne su vam upravo ove biljke koje sam upotrijebila za ovu juhu. To su zaista najranije biljke koje se mogu naći nakon zime: jaglaci i listovi divljeg luka. Kad je zemlja još ogoljela i puna starog, prošlogodišnjeg lišća, možete primijetiti kako iz zemlje izviruje lišće divljeg luka i naravno cvijeće jaglaca. Cvjetići divljeg luka su izuzetno ukusni, ali dok nema cvjetića, zadovoljit ćemo se lišćem. Ove namirnice ne želim pokvariti nikakvim dodacima niti prekomjernim kuhanjem. Što ih manje izmučite, dobit ćete vrjedniji obrok. Ovo su prve biljke nakon zime i za organizam su izuzetno važne. Zato se trudim da ostanu što bliže prirodnom obliku. Evo kako sam to izvela.

Za ovu juhu vam ne treba dodatni luk, jer divlji luk daje taj okus luka. Potrebno je na maslacu popržiti malo brašna. Dodala sam oprane i isjeckane listove divljeg luka. Podlila sam s vodom i pustila da se kratko kuha. Dovoljno je minimalno kuhanja, samo da listovi omekšaju. Dodam sol i štapnim mikserom izmiksam listove. Podijelila sam juhu u tanjure. Na juhu sam dodala oprane i isjeckane cvjetiće i mlade listove jaglaca. Slobodno možete u juhu dodati koju žlicu kiselog vrhnja. Prava proljetna okrepa.

 

Sastojci

  • žlica maslaca
  • žlica brašna
  • sol
  • 3 šake listova divljeg luka
  • 2 šake cvjetića i listova jaglaca
  • koja žlica kiselog vrhnja

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (4 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/15