Jastučići punjeni jaglacom

jastučići s jaglacom

Jutro je bilo sunčano, pravo proljetno. Djeca vam vole brati cvijeće, pogotovo kad im kažete da ćete to što oni uberu upotrijebiti za ručak. Tako je bilo i kod mene. Došao je red za te jastučiće od jaglaca. Djeca su nabrala cvijeće. Našlo se tu i svježeg lišća od jaglaca. To se desilo slučajno, jer djeca baš i ne paze dok beru. I baš je tako ispalo dobro. Listići koji su se tu našli, dali su bolji izgled cijeloj smjesi.

Od brašna, jaja, malo soli i vode umijesila sam čvrsto tijesto. Tijesto pustite da odmori i za to vrijeme izradite nadjev.

Oprala sam cvjetiće, listiće i sitno ih narezala. U to sam umiješala maslac, sol i sve to skupa fino umijesila. Smjesa će pustiti malo vode, pa treba dodati griza da popije svu suvišnu tekućinu. Nadjev kušajte da vidite je li dovoljno slano. Tijesto razvaljate, režete u pravokutnike. Stavljate nadjev i preklopite drugom polovicom pravokutnika. Stavljate kuhati u kipuću vodu i kuhate barem 15-ak minuta. Servirate uz neki gulaš, umak ...

Djeca su ovo pamtila...

 

 

Sastojci

Tijesto
  • 300 g brašna
  • na vrh noža soli
  • 1 jaje
  • voda
Nadjev
  • 3 velike šake cvjetova jaglaca
  • malo listića od jaglaca
  • 80 g maslaca
  • mala žličica soll
  • otprilike 4 žlice griza

Piše: Sunčica Pećnjak