Jednostavno kao voda

Voda je temelj života i prirodni lijek za sve bolesti. Ta činjenica je toliko jednostavna da je najčešće zaboravimo. Nikakav napitak poput kave, soka ili čaja ne može zamijeniti vodu. Organizam treba baš vodu u čistom obliku, neopterećenom hranjivim tvarima ili šećerima. Najbolje je dan započeti upravo čašom vode. To je najpoznatiji savjet japanske tradicionalne medicine i po svemu se čini potpuno točan. Voda je glavna komponenta koja nam daje vitalnost, čisti nas od toksina, sprečava i čuva od bolesti. 

 

Uvijek se pitamo da li pijemo dovoljno vode. Kod brzog i stresnog načina života, to je možda i najvažnije pitanje. Osnovno je je pravilo da svoju kilažu pomnožite s 35 mililitara. Ako na primjer imate 65 kg, izračun bi bio 65*0,035=2.275 litre po danu. Naravno, ta količina još ovisi o prehrambenim navikama, godišnjem dobu, zdravstvenom stanju, fizičkim aktivnostima i sl.

kakao namazi

Kako piti vodu

Voda se u organizam treba unositi odvojeno od hrane, a prve dvije čaše trebali bi popiti odmah ujutro, prije jela. Osobe sklone želučanim tegobama trebale bi piti toplu vodu. Vodu je potrebno ispijati polako, zadržavajući prisutnost na procesu ispijanja, uz iskazivanje poštovanja.

PIJTE 2 čaše vode ---> NKON BUĐENJA ---> TO JE NAJBOLJI POKRETAČ RADA ORGANA

POPIJTE 1 čašu vode ---> PRIJE TUŠIRANJA ---> TO ĆE VAM SNIZITI KRVNI TLAK

POPIJTE 1 čašu vode ---> 30 MINUTA PRIJE SVAKOG OBROKA ---> TO ĆE POMOĆI PROBAVI

POPIJTE 1 čašu vode ---> PRIJE SPAVANJA ---> TO OSNAŽUJE I LIJEČI ORGANIZAM

Kvaliteta vode

U vodi se otapa više tvari nego u ijednom drugom otapalu zbog čega voda na sebe veže brojne organske i anorganske tvari s kojima stupa u dodir. Velika je razlika između čiste prirodne izvorske vode, tzv. žive vode i one iz slavine tzv. mrtve vode. Premda zadovoljava današnje standarde zdravstvene ispravnosti, voda iz vodovoda opterećena je klorom koji uništava patogene bakterije, a na svom je putu do naših domova izgubila je važnu životnu energiju koju voda ima na prirodnom izvoru i koja ju čini blagotvornom.

Donja slika je s izvora žive vode u Svetoj Jani. Mnogi tamo redovito dolaze i nose kućama tu ljekoviti vodu. Svaki put kada sam u blizini, napravim to isto.

kakao namazi

Piše: Sunčica P.