Jedite sirove stabljike maslačka

maslačak

Svi mi koji živimo suvremenim životom imamo pomalo poremećen metabolizam. Najviše je to zbog prehrane, stresa i općenito nezdravog i neprirodnog života. Već se i mladim ljudima vrlo često dijagnosticiraju različiti kamenci, oboljenja jetre. A upravo najjeftiniji i najučinkovitiji lijek vam se možda nalazi ispred kuće.

 

Maslačak je pravi pokretač metabolizma! Unošenjem maslačka u organizam aktivirat ćete svoj metabolizam, a otpadne tvari će se brže čistiti iz tijela. To je baš ono što vam treba nakon zime: poticanje metabolizma i čišćenje.

 

Imajte naviku pojesti par sirovih stabljika maslačka. Kad se nađete u prirodi, slobodno to učinite. Nisu baš poslastica, ali ih polako možete žvakati. Koliko puta kažem i djeci da učine isto.

Svježe stabljike mogu bezbolno rastvoriti žućne kamence, te potiču rad jetre i žući. Kod kronične upale jetre treba uzeti dnevno pet do šest svježih cvjetnih stabljika u sirovu stanju. Pomaže i kod šećerne bolesti.

Lišće je najkvalitetnije za ishranu prije cvjetanja, dok za vrijem cvjetanja koristite stabljiku i cvijet. Te stabljike dodajem u salatu, pravim okruglice. Ubacujem maslačak u ishranu gdje god stignem...

29.04.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.33 (24 glas(a)/ova)Zdravlje djece i odraslih je jako loše upravo zbog toga što se ne hrane sirovom ne(opranom) hranom sa livada daleko od prometnica, već kupuju hranu iz prodavnica koje su 90% rafinirane i pune aditiva što narušava čovjekovom zdravlju.

Većina gorkih biljki potiču rad jetre i žuči, a maslačak je odličan u tom poslu.

Maslačak je rudnik zdravlja, slažem se!

Pa ne bih baš neoprane stabljike jela sa livade. Ne bih dala ni djeci da ih jedu.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/17