Jedite sirove stabljike maslačka

maslačak

Svi mi koji živimo suvremenim životom imamo pomalo poremećen metabolizam. Najviše je to zbog prehrane, stresa i općenito nezdravog i neprirodnog života. Već se i mladim ljudima vrlo često dijagnosticiraju različiti kamenci, oboljenja jetre. A upravo najjeftiniji i najučinkovitiji lijek vam se možda nalazi ispred kuće.

 

Maslačak je pravi pokretač metabolizma! Unošenjem maslačka u organizam aktivirat ćete svoj metabolizam, a otpadne tvari će se brže čistiti iz tijela. To je baš ono što vam treba nakon zime: poticanje metabolizma i čišćenje.

 

Imajte naviku pojesti par sirovih stabljika maslačka. Kad se nađete u prirodi, slobodno to učinite. Nisu baš poslastica, ali ih polako možete žvakati. Koliko puta kažem i djeci da učine isto.

Svježe stabljike mogu bezbolno rastvoriti žućne kamence, te potiču rad jetre i žući. Kod kronične upale jetre treba uzeti dnevno pet do šest svježih cvjetnih stabljika u sirovu stanju. Pomaže i kod šećerne bolesti.

Lišće je najkvalitetnije za ishranu prije cvjetanja, dok za vrijem cvjetanja koristite stabljiku i cvijet. Te stabljike dodajem u salatu, pravim okruglice. Ubacujem maslačak u ishranu gdje god stignem...

Piše: Sunčica P.