Jedite sirove stabljike maslačka

maslačak

Svi mi koji živimo suvremenim životom imamo pomalo poremećen metabolizam. Najviše je to zbog prehrane, stresa i općenito nezdravog i neprirodnog života. Već se i mladim ljudima vrlo često dijagnosticiraju različiti kamenci, oboljenja jetre. A upravo najjeftiniji i najučinkovitiji lijek vam se možda nalazi ispred kuće.

 

Maslačak je pravi pokretač metabolizma! Unošenjem maslačka u organizam aktivirat ćete svoj metabolizam, a otpadne tvari će se brže čistiti iz tijela. To je baš ono što vam treba nakon zime: poticanje metabolizma i čišćenje.

 

Imajte naviku pojesti par sirovih stabljika maslačka. Kad se nađete u prirodi, slobodno to učinite. Nisu baš poslastica, ali ih polako možete žvakati. Koliko puta kažem i djeci da učine isto.

Svježe stabljike mogu bezbolno rastvoriti žućne kamence, te potiču rad jetre i žući. Kod kronične upale jetre treba uzeti dnevno pet do šest svježih cvjetnih stabljika u sirovu stanju. Pomaže i kod šećerne bolesti.

Lišće je najkvalitetnije za ishranu prije cvjetanja, dok za vrijem cvjetanja koristite stabljiku i cvijet. Te stabljike dodajem u salatu, pravim okruglice. Ubacujem maslačak u ishranu gdje god stignem...

29.04.2019.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.3 (23 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/1