Jabukom protiv nesanice

 

Recept je vrlo jednostavan i činjenica je da nisu potrebne nikakve posebne trave i biljke da bi se utjecalo na nesanicu i problem spavanja. Dovoljna je prirodna jabuka. S ovime možete zamijeniti klasične čajeva protiv nesanice. Naročito je pogodno za djecu koja su nemirna i koja nikad ne bi spavala. Ovo je dobro uvesti kao večernju naviku.

Sastojci

  • 3 jabuke
  • 2 l vode
jabukom protiv nesanice

Jabuke operite i stavite kuhati u vodu. Kada voda proključa, stišajte vatru i kuhajte na sasvim niskoj temperaturi oko 1h. Jabukama pukne kora i sasvim omekšaju. Na slici se vidi kako to izgleda. Stavite jabuke u metalno cjedilo i jednostavno ih još propasirate da ispuste što više soka. Ovom napitku nije potrebno dodavati ništa. U zimskim mjesecima, cimet dobro paše i neki put ga dodam. Po meni je ovo najbolji čaj prije spavanja!

 

Ako kupujete jabuke u velikim trgovačkim lancima, one su vjerojatno konzervirane. Obično ih stavim u vodu s malo soli. Čekam dok se voda zagrije i zatim izlijem tu vodu. U drugoj vodi zatim kuham jabuke. Ovim načinom ćete riješiti dio pesticida kojima su jabuke tretirane. Ako nemate prirodne jabuke, obavezno primijenite ovaj postupak!

Piše: Sunčica P.