Gljivična infekcija na koži i noktima

Postoje mikroskopski sitne gljivice koje uzrokuju razne kožne tegobe. To mogu biti infekcije između prstiju nogu i na stopalima, koje ne samo da stvaraju neugodan miris, već i ozbiljno oštećuju tkivo i uzrokuju upale. Gljivice mogu napasti i druge skrivene dijelove, kao što su pregibi (na preponama, ispod grudi, iza uha, ispod nokta...) ili bilo koji drugi dio kože. Nezgoda s gljivicama je u tome što mogu biti vrlo otporne na standardnu terapiju lijekovima, a liječenje može trajati iznimno dugo. 

 

Gljivice na noktu znaju biti posebno tvrdokorne. Ovakva infekcija nastane obično nakon nekog udarca, kao posljedica zaraze, a pogoduje vlaga ispod čarapa, neprikladna i zatvorena obuća. Manifestira se tamnim mjestima na noktu i nokat se sve manje drži pričvršćen. Reklo bi se da se "odljepljuje". Odlazak doktorima rezultirat će vjerojatno antibiotskom terapijom, prijedlogom za čupanje nokta. Ništa od toga nije potrebno. Mnoga iskustva dokazala su da je liječenje eteričnim uljem čajevca djelotvorno i najefikasnije.

čajevac

Čajevac je jedinstvena kombinacija sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Teško je naći biljku koja tako efikasno djeluje na sve troje. Čajevac je vrlo složene kemijske strukture i upravo zbog toga je nemoguće da mikroorganizmi postanu rezistentni. Zbog tako složene strukture, nemoguće ga je sintetizirati, a osim toga sadrži i neke vrlo rijetke organske spojeve.

 

Čajevac se nikada ne smije uzimati oralno jer može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a kod primjene na koži treba ga razrijediti. Jedino za gljivičnu infekciju nokta ovo se ulje nanosi direktno i bez razrjeđivanja.  Ovo ulje ima izuzetnu sposobnost prodiranja kroz keratin nokta i zato je za ovaj problem idealno sredstvo.

Terapija za liječenje nokta

Utrljate 1-2 kapi na nokat, a jednu kap ispod nokta, recimo dva puta dnevno. Oporavak se počne nazirati nakon mjesec dana, ali za potpuno izlječenje treba i do 6 mjeseci.

Naravno, radi se o 100% eteričnom ulju čajevca nekih provjerenih marki: Pranarom, Primavera i Oshadhi. To su skuplja ulja i obavezno se raspitajte o kvaliteti prilikom kupnje. Pazite da ne bi kupili jeftina ulja, loše kvalitete.

Terapija za liječenje na koži

Ako liječite gljivice na pregibima (između nožnih prstiju, ispod pazuha, u preponama, iza uha ili bilo gdje drugdje na koži), onda se eterično ulje čajevca treba razblažiti u nekom baznom ulju. To mogu biti brzoupijajuća ulja poput makadamije i lješnjaka. 

  • 30 ml baznog ulja (makadamija ili lješnjak)
  • 10 ml 100% eteričnog ulja čajevca

Važno je da se oboljelo mjesto održava čistim i mazati barem dva puta dnevno.

Australski čajevac

čajevac

Naime, čajevac, australski čajevac ili čaj drvo (Melaluca alternifolia) je grm koji raste u Australiji a iz čijih se listova dobiva eterično ulje - ulje čajevca. Da ne bi bilo zabune, Camellia sinensis se isto naziva čajevcem, odnosno kineskim čajevcem. To su sasvim različite biljke iako imamo isti naziv u našem jeziku.

 

Najstariji stanovnici Australije su poznavali izvanrednu ljekovitost ovog lišća. Nakon otkrića Australije, lišće je doneseno u Europu i postalo je prava senzacija. Ova biljka pokazala se djelotvorna kod gljivične infekcije noktiju, herpesa, svih kožnih upala, akni, rane, opeklina, ugriza kukaca, ekcema, bradavica, lišajeva, u liječenju tvrdih i bolnih čireva, kod kirurških zahvata i rana. Djelotvorno je i u uklanjanju prhuti. Naprosto, prirodni antibiotik. U Australiji je ulje čajevca najosnovniji kućni lijek kojeg svi imaju.

09.08.2017.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)Kako se zove na njemackom imam uzasne bolove noktiju kupila sam u apoteci ali slabo pomaze vec mjesec i po koristim

Gljivica na noktima sam se riješila upornim svakodnevnim premazivanjem nokta esencijom.Nokte treba premazivati i bar mjesec dana nakon što u potpunosti izraste zaraženi dio nokta jer su one uporne kad se jednom dobiju i vraćaju se.također, prilikom premazivanja (štapićem za uho)čitave nokatne ploče paziti da esencija ne dođe u dodir sa okolnom kožom na zaraženom prstu, jer ostavlja opekline, koje nisu strašne , ali bolje ih izbjeći.

a gdje ima nabavit to ulje

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/15