Fantastičan kompot

Sastojci

  • jabuke
  • šljive
  • Nekoliko listića stevije

stevia kompot

Još nije prava sezona kompota, ali su nezrele jabuke već popadale sa stabla. Popadale su one jabuke u koje se uvukao crv. Naravno, da je šteta i to baciti. Ubrala sam još nekoliko također nezrelih šljiva. Čisto da bude lijepa boja kompota. Taman je kraj sedmog mjeseca i sve to voće taman što nije počelo polako zrijati. I ovako nedozrelo se može upotrijebiti za kompot. Ovo je trebalo biti divno osvježenje za prije spavanja.

 

Sve sam bacila u vruću vodu. Međutim, ovaj put nisam stavljala goleme količine šećera koje inače idu u kompot. Bacila sam 7 - 8 listića stevije. Ove godine imam lijepi nasad te biljke. Sve se zajedno kuhalo na blagoj vatri dok jabuke nisu omekšale.

 

Kompot je bio izuzetan! Dok ga pijete osjećate da su svi njegovi sastojci savršeni. Okus je  slatkast, blag  mirisan. Ne moram naglašavati kako je ovaj napitak ljekovit. U sezoni voća, na ovaj način iskoristite voće koje bi inače bacili i obavezno zasadite steviju. Par listića i sve bude slatko, i to slatko na jedan poseban, prirodan način.

Piše: Sunčica P.