Aloe vera liječi rak

Mnogi sade ovu biljku po svojim dalmatinskim vrtovima. To je odlična odluka, jer ova biljka može pomoći u najvećim bolestima poput raka. Recept koji slijedi potekao je od časnih sestara s otoka Visa. Radilo se o bolesti raka debelog crijeva. Inače je recept za sve vrste kancerogenih oboljenja.  Danas je poznato da aloe vera u kombinaciji s medom sprečava širenje tumora i nastanak kancerogenih stanica.

aloe vera

Poznato je više od 300 vrsta ove biljke, međutim ljekovite su samo četri. Najpoznatije među njima su : Aloe Vera Barbadensis Miller i Aloe Vera Arborescens. Prva vrsta je najraširenija i najviše se upotrebljava.

Vrsta Barbadenis ima velike, zelene, mesnate listove koji svi rastu iz dna. Cvate žutim cvjetovima. Za razliku od te vrste, vrsta Arborescens ima kraće i tanje listove koji rastu iz bilo koje grane. Ova vrsta potječe s iz Rta Dobre Nade i cvate crvenim cvjetovima. Obje vrste se daju lako pronaći i kupiti. Obje vrste možete koristiti za pripremu ovog pripravka.

Recept koji sam dobila prenosim u izvornom obliku:

  • 30 dkg listova aloe vere (listovi trebaju biti stari 1 - 5 godina, prije branja ne zalijevati biljku barem 5 dana)
  • 7 dl domaćeg crnog vina (bez dodane vode i šećera)
  • 1/2 l 90% alkohola
  • 25 dkg Frank-ove cikorije
  • 40 dkg cvjetnog meda sa saćem

 

Priprema

Listove samljeti, dodati crno vino, alkohol, cikoriju, med sa saćama. Sve dobro promiješati i držati na tamnom mjestu 5 dana. Nakon tog vremena, možete upotrijebiti pripravak na način da procijedite količinu koja će vam biti dovoljna za tjedan dana.

 

Doziranje

Prvih 5 dana 3 x 1 mala žličica, 2 sata prije jela

Nakon toga uzimati 3 x 1 velika žlica, 1 sat prije jela

 

Ovaj pripravak možete uzimati od 3 tjedna do 2 mjeseca i to najviše 2 puta godišnje.

U današnje doba je poznato da veliki broj biljka liječi rak. Poznati su pripravci s konopljom, maslačkovim korijenom, lanenim uljem i drugi....Aloe vera je samo jedna u nizu. Ako ste u toplom podneblju, onda je sadnja ove biljke odlična odluka. Može vam poslužiti za mnoge svrhe, jer je ljekovitost ove biljke izuzetna. Dugačak je popis zdravstvenih problema koje možete izliječiti ovom biljkom. Stari naziv ove biljke bio bi u prijevodu: "biljka lijek za sve".

Piše: Sunčica P.